søndag 14. mars 2021

Uka som gikk #10

solnedgang furu

Akkurat nå 

Det har vært mange nydelige røde himler både på morgenen og på kvelden de siste ukene. Slike himler minner meg om varme sommerkvelder, hvor man bare kan nyte livet...

tømmerbil

Siste rest av tømmeret ble hentet for levering på Kjos Sag og Høvleri AS

Ukens tanke 
Denne uka har det vært mange tanker ja. Spekuleringer og funderinger. Jeg er ikke helt sikker på hva jeg skal tro, så jeg får se det ann litt om jeg kommer til en konklusjon. Man skal ikke forhaste seg bestandig sier dem... men en utålmodig sjel som meg vil gjerne ha en løsning kjapt. Helst i går...

Ukens favoritt dag 

hest

Var lørdag da jeg fikk være med på Øvrevoll Galoppbane for å ta bilder av treningen til Anda. Nei det ble ikke bare bilder, det blei jammen meg litt kos også.

Ukens irritasjon

bløtkake

Når man prøver å gjøre noe hyggelig for andre også er det bare klaging og surmuling i retur. Vi skulle feire ny melkelinje i produksjonen. Det ble bestilt lasagne med salat og hvitløksbaguetter. Det ble kjøpt kake med påskrift. Så er det noen surmagede fjomper som som ikke liker lasagne, voksne mannfolk presterer å trøkke tor seg at det er babymat. Maten trenger ikke tygges så slikt spiste han ikke. Men jeg har vel egentlig kommet så langt at jeg tenker, your loss, not mine. Sett nå litt pris på at du får mat og ikke må ha med niste da. Jeg hadde en liten utblåsing på jobben i den anledningen. Det må gå ann å ha en positiv holdning og fokus og ikke bare gå inn for å finne ting å klage og sutre over. Jeg kunne hatt en skikkelig miserabelt liv jeg og om jeg kun fokuserte på det jeg ikke var fornøyd med.

Ukens turer 
Denne uka har jeg hatt litt fokus på litt sosial omgang. Man blir jo gal av kun å sitte inne i sin egen stue. Slår en det sammen med litt aktivitet, så bygger man litt sommerkropp samtidig. Så på mandag gikk jeg og pappa tur med hundene ut til Veme etter jobb. På tirsdag gikk jeg og en nabo runden om hengebrua i skumringa. På onsdag skulle jeg levere fatene fra maten vi bestilte på jobb, så da ble det tur på Sokna med ei venninne i samme slengen. Torsdag var det skikkelig grisevær, så da ble det ikke noen tur, bare lufting bortover jordet. Det resulterte i konstant våte hunder resten av kvelden.

Ukens opptur 

kalv

På mandag stakk jeg innom hos Anne og Lars for å titte på de fire kalvene som har kommet hittil i år. Det finnes vel ikke mye som er koseligere enn smattelyder fra noen som drikker melk av mamma'n sin? Det var fjøsrøkter jeg skulle vært og ikke jobbet med økonomi. Det ble født tvillingkalver onsdag kveld, så jeg må nok ta en tur tilbake rimelig kjapt.

Ukens anbefaling 

spire

Så frø nå, så har du noe å høste til sommeren. Det spiret overraskende fort, så det kan nok bli store planter før det blir varmt ute. Setter en de ut for tidlig så fryser de, selv om jeg har fått meg drivhus.

spirer

Kan bli fult i vinduskarmene mine når disse skal plantes ut i egne potter.

Ukens generelle tips 



1 kommentar:

  1. Vacker himmel, mysig gosstund med en häst, söta kalvar, god mat och en fantastisk tårta. Vilken fin vecka du har haft. Glöm de som klagar. De kan gå och må dåligt själva över sitt dåliga humör. Jag tycker att det är en väldigt dålig stil och ouppfostrat att klaga på god mat när man erbjuds den.

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...