onsdag 24. mars 2021

Lag deg en god dag

 kalv

Det går jo ikke ann å ikke lage seg en god dag når man stikker innom fjøset på Veme etter jobb på fredag. Jeg har blitt veldig flink til å lage meg en god dag siden nyttår. Jeg lager meg stadig gode dager, ser på hva som var mest positivt med denne dagen når kvelden nærmer seg. 

kalv

Jeg får litt pigger ut når folk klager og syter og jamrer og hælen frydemeg ikke legger to pinner i kors for å få det bedre. Bare forventer at andre skal gjøre så de får det bra. Nei det får dem jaggu ordne selv, det er jo ikke noe problem i det heltatt om det er det en går inn for.

ku

Jeg gjør som kua, snur ryggen til og ler. Vil de vase bort livet litt med å være negative og henge seg opp i ting de egentlig ikke er villige til å endre. Ja så får de gjøre det, men ikke dra med deg meg ned i denne negative suppa di. 

kalv

Jeg er ikke sikker på hvor lenge jeg satt i fjøset på fredag, for jeg ble stående å snakke litt med Lars også. For ikke å få for mye skygger av gjerder på bildene så klatret jeg inn i kalvebingen. Denne gangen fikk jeg jammen klappe noen kalver også. Utrolig hva man får til når man setter seg ned og har litt tid. Det er jo bare tid som skal til.

kalv

Litt koselig servering.

kalv

Noen var litt skeptiske og ikke lot seg overtale.

kalv

Mens andre lot seg villig klø litt på halsen.

ku kalv

Godt å vokse opp i et slikt fjøs som har slike omsorgsfulle mødre.

ku kalv

Jeg synes synd på de som ikke har noen mulighet til å kunne stikke innom et fjøs om vinteren. Om du ikke har den muligheten så burde du benytte sjansen når dyrene blir sluppet ut på beite på sommeren. Hold deg på rette siden av gjerde og gjør besøket ditt på dyrenes premisser. Ha litt tålmodighet så kommer de bort til deg. 

ku

Alle bildene jeg tok av sauene får komme en annen dag, de var gode og runde for lammingen hadde ikke startet ennå. 

kalv

Du ser at de følger med når du snakker til dem, lurer på hva i all verden jeg mener med det. Så når nysgjerrigheten tar overhånd kommer de litt og litt nærmere. Mammane står og følger med på hva poden foretar seg, men gjør ingenting. De snur seg og spiser mer mat, for jeg kom rett i foringen.

kalv

Litt melkebart etter en sup, før den kom for å teste litt kløing på kinnet. God myk pels som en kan la fingrene gli gjennom.

kalv

Nå er alle kalvene født og har fått navn som starter på R. Til og med et tvillingpar så dagens lys i vår.

kalv


* *


4 kommentarer:

 1. Åhhh, så fine de er! Det er nesten så jeg hører go’lydene og kjenner varmen.

  SvarSlett
 2. I was raised on a dairy farm. It's a lot of work, but the cow and calves are such fun. I avoided the bulls. They are mean.

  Thank you for joining the Wordless Wednesday Blog Hop.

  Have a fabulous Wordless Wednesday. ♥

  SvarSlett
 3. Det är alltid en stor glädje att få komma nära djur och få gosa in sig i deras mjuka päls :D Varmt och mysigt med små kalvar.

  SvarSlett

Alltid hyggelig å høre hva du synes om det du leser her. Hadde vært veldig fint med en kommentar i ny og ne... Det setter jeg stor pris på!