tirsdag 31. mai 2022

Blomsten og bien

 pus katt liljekonvall

Skal jeg fortelle deg om blomsten og bien?  Ja eller Oliver og liljekonvallen?

pus katt liljekonvall

I jordekanten vokser det liljekonvall og når jeg går utenfor gårdsplassen, ja da vil Oliver være med på tur. Han ble nok litt skuffet, for jeg hadde ikke tenkt meg lengre enn til jordekanten denne gangen. Opprinnelig var det Ronja sin lille luftetur. Men Oliver trenger ikke inviteres med på tur, der er eget initiativet høyt.

cocker spaniel liljekonvall

Sist helg når Merethe var hjemme ble det sommersveisen på Ronja. 

pus katt liljekonvall

Oliver er ikke alltid like medgjørlig når en skal ta bilder. Skal han være med er det ikke noe særlig til posering på han, men skal han ikke være med så finnes det vel ikke verre linselus.

pus katt liljekonvall

Vi lever jo i et økologisk samspill her på planeten. I vår næringskjede fungerer det som kjent slik at mennesker spiser det nedenfor oss på næringskjeden. Dyrene spiser planter for å vokse og plantene "spiser" næring fra jorden. En ekstremt viktig faktor i den nedre delen av næringskjeden er POLLINERING for å få plantene til å " produsere sine frukter”. For at et epletre skal produsere epler og ikke bare ”stå der” så må ”trærnes støv møtes”… for eksempel ved at en bie flyr fra et tre til neste og flytter støv så det blir som en ”parring”… du skjønner hva jeg mener? Hvis det ikke skjer så blir det ikke noe eple. Bier og blomster har levd sine liv i gjensidig symbiose i mer enn 100 millioner år. For biene er nemlig egentlig ute etter nektaren og pollenet de finner i blomstene som sin mat. Det er det de lever av. At de hjelper trærne og grønnsakene å flytte pollen for ”parring” når de er innom på veien er en del av symbiosen. Det samme gjelder humlene.

cocker spaniel liljekonvall

Ronja hadde også mye hun skulle utrette på egenhånd. På slike dager er det best å bare reise seg opp og fortsette turen, for da hender det at de blir litt mer medgjørlige på slutten av turen.

pus katt liljekonvall

Oliver var i allefall ferdig med å posere blant blomstene.

liljekonvall

Jeg plukket en passelig bukett som mamma fikk, jeg tåler ikke slike blomster inne. De lukter forholdsvis mye.

katt pus løvetann

Lurven oppdaget oss ikke før vi var tilbake på gårdsplassen

pus katt

Da var det full sjekk av Oliver og hva han hadde holdt på med.

pus katt

Og ikke minst er det veldig viktig hva Ronja holder på med. Hun kan jo ha kommet over noe interessant...

8 kommentarer:

 1. I love cats so can´t nothing but like this. Meow!

  SvarSlett
 2. Beautiful post. I always have cats living with me, and occasionally dogs. Yours and the stray are beautiful. I like the name Oliver for a cat. How wonderful to have lily of the valley to pick for a bouquet. I've been trying to get rid of mine as it is too aggressive in my garden.

  SvarSlett
 3. Vilka härliga foton på blommor och storvuxna "bin" :-) Jag älskar liljekonvaljer och skulle så gärna vilja att de trivdes hos mig. Vilken lyx att ha dem så nära!

  SvarSlett
 4. What gorgeous companions even for a short walk! The flowers are great to see and thanks for the info about the bees, too.

  Thanks for sharing your link at My Corner of the World this week!

  SvarSlett
 5. Your furbabes are adorable. I love pups and kitties. They are most entertaining. Mother Nature rocks too.

  Thank you for joining the Feline Friday Blog Hop.

  Have a purrfect Feline Friday and weekend, Lillian. Scritches to all the furbabes. ♥

  SvarSlett
 6. That does look like lots of fun exploring out there! Thanks for joining our Thankful Thursday Blog Hop!

  SvarSlett
 7. Lurven, Oliver and lilies of the valley, everything to love.

  SvarSlett
 8. Vilka fina bilder på Oliver och Ronja bland liljekonvaljerna. Att få en katt att posera är inte lätt men han är fin på bilderna i alla fall :D Även Lurven är fin på bild och det är fint att se katter som trivs tillsammans.

  SvarSlett

Legg igjen en liten hilsen, det hadde vært hyggelig...