tirsdag 3. mai 2022

En liten fargeutfordring Rosa

perm postit markeringstusj

Rosa er en farge som ikke inngår i fargespekteret. Den består alltid av flere bølgelengder. Rosa omfatter fargenyanser fra lys rød til lilla. Det er også overganger mellom rosa og oransje. Rosa kan lages ved å blande rød og hvit maling. Magenta er en kraftig nyanse av rosa som brukes som en av fire basisfarger i vanlig firefargetrykk og i fargeskrivere. Rosa regnes i den moderne, vestlige kulturen som en feminin farge og symbol på det kvinnelige. Rosa farger, særlig på klær, er et utbredt kjønnssymbol for jenter. Fargen forbindes ofte også med romantikk og homoseksualitet. I rokokkomoten på 1700-tallet var sterke farger som rosa ansett som en potent farge som også ble båret av mange menn i overklassen.

rosasløyfe

Rosa sløyfe. Målet med Rosa sløyfe-aksjonen er å vise solidaritet med brystkreftrammede, spre informasjon og øke kunnskapen om brystkreft, i tillegg til å støtte livsviktig forskning på brystkreft. Rosa sløyfe-aksjonen er en internasjonal folkebevegelse. I Norge står Brystkreftforeningen og Kreftforeningen sammen om aksjonen. Rosa sløyfe har sitt opphav i USA der amerikanske kvinner på begynnelsen av 1990-tallet krevde større bevilgninger til brystkreftforskning. Siden den gang har organisasjoner, bedrifter og privatpersoner viet oktober måned til Rosa sløyfe-aksjonen. Aksjonen har blitt arrangert i Norge siden 1999 og den har bidratt med over 330 millioner kroner til brystkreftsaken.

orkide

ROSA (Reetablering – oppholdssteder – sikkerhet – assistanse) jobber med å bistå personer som er utsatte for menneskehandel slik at de får utløst sine rettigheter i Norge, og å løfte deres erfaringer og utfordringer for å bedre deres vilkår. Hos ROSA får personer som er utsatt for menneskehandel et trygt oppholdssted og tilgang på kvalifisert juridisk rådgivning, helsetjenester, utdanningstilbud og aktiviteter. ROSA administrerer den nasjonale hjelpetelefonen mot menneskehandel. Hjelpetelefonen er døgnåpen og man kan ringe for å få hjelp og veiledning. Hjelpetelefonen rettes mot ofre i alle former for utnyttelse til menneskehandel. ROSA bistår også med informasjon og henvisning til relevante tiltak for personer i målgruppen. Nasjonal hjelpetelefon mot menneskehandel: (+47) 22 33 11 60 ROSA jobber også med omfattende utadrettet informasjonsarbeid for å øke kompetanse om identifisering av antatte ofre og håndtering av situasjoner der identifisering skjer.
 


 Så hva går utfordringen ut på?

Legg ut et foto på egen blogg for hver dag ut fra de temaene(fargene) Frodith har satt opp i listen. Det kan være bilder av klær, hus, sykler, hår, osv…Du bestemmer. Kriteriet er at det er DEN ene fargen som er i fokus. Du velger selv hvilken tema du legger ut første dag, andre dag, tredje dag osv. (i alt 7 dager) Det er lov å skrive litt tekst til men absolutt ikke et “MUST”.

Si fra til Frodith om du blir med på utfordringen, så legger hun ut linker hver dag over hvem som er med. Slik kan vi finne hverandre også, og kanskje finne noen nye blogger å følge.

1 kommentar:

  1. Jeg har vært innom her, bare så du vet :-) Du ligger på linkelisten hos meg. Jeg har bare ikke hatt tid til å kommentere før nå. Fine innlegg du har hatt, og fint du reklamerer for utfordringen. :-) Koselig du er med :-)

    SvarSlett

Legg igjen en liten hilsen, det hadde vært hyggelig...