lørdag 7. mai 2022

En liten fargeutfordring Lilla

orkidee

Lilla er en lys (umettet) fiolett fargetone. Den frembringes gjerne ved å blande fiolett og hvitt pigment. For å få lilla ved subtraktiv fargeblanding blander mann blått og rødt. Mer blått gir fiolett, mens mer rødt gir purpur. Kontrastfargen til lilla er gult. 

markeringstusj

Isaac Newtons teori om lyset beviste at fargespekteret består av rødt, oransje, gult, grønt, blått, indigo og fiolett. Det stemmer: ingen lilla. Du blir kanskje overrasket over å få vite at mens fiolett er en virkelig farge og er en del av lysspekteret, er lilla (purpur) ikke-spektral, og kan brukes for å beskrive fargene mellom rødt og blått.

tulipan

Selv om det kanskje ikke er en «farge» i ordets rette forstand, kan lilla likevel være en vidunderlig måte å beskrive alle de elegante og overdådige nyansene som befinner seg mellom blått og rødt, som lavendel, mauve, morbærfarge og orkidé.

påskeegg

 I markedsføring bruker skjønnhet og anti-aldringsprodukter ofte lilla som farge. Det er en beroligende farge som kan representere kreativitet, fantasi og visdom. Lilla kan også utstråle femininitet, magi og spiritualitet. I tidligere dager ble lilla benyttet som symbol på makt, og fargen kan gi en sofistikert og dekadent stil.


 

 Så hva går utfordringen ut på?

Legg ut et foto på egen blogg for hver dag ut fra de temaene(fargene) Frodith har satt opp i listen. Det kan være bilder av klær, hus, sykler, hår, osv…Du bestemmer. Kriteriet er at det er DEN ene fargen som er i fokus. Du velger selv hvilken tema du legger ut første dag, andre dag, tredje dag osv. (i alt 7 dager) Det er lov å skrive litt tekst til men absolutt ikke et “MUST”.

Si fra til Frodith om du blir med på utfordringen, så legger hun ut linker hver dag over hvem som er med. Slik kan vi finne hverandre også, og kanskje finne noen nye blogger å følge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg igjen en liten hilsen, det hadde vært hyggelig...