mandag 16. mai 2022

Hageutviking

leonberger golden retriever

 Gartnerne har så langt denne sesongen kun forholdt seg til tildelte oppgaver. La oss håpe på at det blir sånn resten av sommeren også.

leonberger hvitveis

Noen ganger holder det bare å posere litt...

gårdsplass

Hele treet står nå i full blomst. Til sommeren gir det skygge i hundegården og på våren pynter det opp. På høsten får det flotte knall gule blader, på vinteren står det bare der. 

kirsebærtre

Jeg husker ikke hvor lenge siden det er som jeg plantet en stikling jeg hadde fått fra en nabo, men det er endel år nå. For noen år siden hadde det kommet opp en stikling helt av seg selv inne i hundegården. Jeg satte opp kompostgrind rundt slik at den forhåpentligvis skulle klare seg. I år har den blitt så stor at den blomstrer.

kirsebær

Bare å nyte, synd de blomstrer så kort tid.

løytnantshjerte

I går var jeg litt effektiv mellom kuslipp på Hjelmerud og tur mmed Otto og Anne.  Jeg plantet de to løytnatshjertene og klematrisen som jeg kjøpte på fredag. Jeg satte ut tomatplantene som jeg hadde sådd, samt de tre agurkplantene som ser skikkelig begredelige ut. De ble tufse inne og det ser ikke ut som det hjelper noe vesentlig at de kom ut i drivhuset. 

klematris

Denne kematrisen er hvit og plantet på andre siden av hundegården. Så om noen år blir det fint når den blå blomstrer på ene siden og den hvite på andre veggen,

klematris

Den blå har satt knopper allerede.

klematris

Noen dager til nå så blomstrer den.

plomme

Plommetreet  ikke bare overlevde vinteren, det er sellet med blomster. Egentlig burde jeg vel plukke av alle blomstene de første årene har jeg hørt rykter om.

humle

Humlene summer og gir en skikkelig sommer følelse. Under treet har jeg funnet to døde humler. Det finner jeg litt rart. Det har ikke vært kaldt på lenge og blomstene er fulle av pollen. Den kan da ikke være giftig for dem?

humle

Godt de ikke bare surret på de øverste blomstene, men holdt seg så jeg fikk tatt noen bilder av dem.

blomst3 kommentarer:

 1. Spring has sprung. Beautiful. My favorite of all the seasons.

  Have a fabulous day and week, Lillian. Scritches to the furbabes. ♥

  SvarSlett
 2. Godt å se at det blomstrer så fint hos deg. Håper at det blir en flott avling til høsten.

  SvarSlett
 3. Vad kul att trädet som sådde sig själv har blivit så stort och fint nu. Det hamnade på rätt plats också så att hundgården får skugga varma sommardagar. Det händer mycket i din trädgård och jag hoppas att dina odlingar ska bli lika lyckade som förra sommaren. Undrar vad som hände med humlorna. Jag gillar humlor men det är klart att även de kan bli sjuka eller kanske dö av ålderdom.

  SvarSlett

Legg igjen en liten hilsen, det hadde vært hyggelig...