tirsdag 3. mai 2022

En liten fargeutfordring Turkis

ringperm

Turkis er et blått til blågrønt mineral som dannes ved forvitring av aluminiumrike bergarter. Mineralet er kjemisk et vann- og hydroksylholdig fosfat av kobber og aluminium. Det forekommer oftest i massiv form med voksaktig glans. Krystaller er sjeldne. Turkis brukes som smykkesten og har siden oldtiden vært funnet i Sinai (forlengst uttømt) og Iran (Nishapur, uttømt på 1900-tallet). 


Hovedkilden til turkis er i dag det sørvestlige USA; New Mexico, Nevada og Arizona. Mineralet ble tidlig utnyttet av den amerikanske urbefolkningen til vakre sølvsmykker. Turkis er også påvist fra Sibir, Turkestan, Mexico og Peru med flere. Kunstig turkis med god farge kom på markedet i 1970-årene, og mesteparten av turkis brukt i smykker i dag er kunstig farget. Ben-turkis, tann-turkis, fossil turkis, oksidental turkis og odontolitt er fossile ben eller tenner farget av jernfosfat (vivianitt). Disse er også brukt som smykkemateriale.

olden

Turkis sies å være en sten som bygger bro mellom himmel og jord, og kan gi oss åndelig kontakt. Mange indianske kulturer tror at Turkis hjelper til å koble sinnet til de uendelige mulighetene i universet, og Turkis er betraktet som hellig i mange kinesiske kulturer også. Turkis er en flott følgesvenn til å bruke når du vil fjerne og frigjøre tanker om selvskading.

bree

Turkis er et nyttig hjelpemiddel når du arbeider med hals Chakra, for å fremme ærlig og tydelig kommunikasjon fra hjertet. Ved styrking av intuisjon vil Turkis forbedrer kommunikasjonen mellom de fysiske og åndelige riker. Bruk Turkis for å frigjøre gamle løfter, uttrykke deg fritt, og lette nervene når du snakker i offentligheten. Turkis er en beskyttende stein, som ofte blir brukt som amuletter og smykker. Turkis er også en healingstein, og gir styrke og rensing.


 Så hva går utfordringen ut på?

Legg ut et foto på egen blogg for hver dag ut fra de temaene(fargene) Frodith har satt opp i listen. Det kan være bilder av klær, hus, sykler, hår, osv…Du bestemmer. Kriteriet er at det er DEN ene fargen som er i fokus. Du velger selv hvilken tema du legger ut første dag, andre dag, tredje dag osv. (i alt 7 dager) Det er lov å skrive litt tekst til men absolutt ikke et “MUST”.

Si fra til Frodith om du blir med på utfordringen, så legger hun ut linker hver dag over hvem som er med. Slik kan vi finne hverandre også, og kanskje finne noen nye blogger å følge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg igjen en liten hilsen, det hadde vært hyggelig...