torsdag 26. mai 2022

Top Gun 2 Maverick

Hønefoss kino

En av ytterst få menn som har betegnelsen "hot" og jeg skulle vurdert å byttet ut singeltilværelsen mot...

hønefoss kino

 Jeg fikk litt dårlig tid i dag førkinoen. For i og med at jeg har tatt meg en feriedag på fredag, så var det noe jeg måtte bli ferdig med før jeg dro hjem i dag. Da ble det brått en time overtid. Dro hjem og laget meg noe mat, luftet hunder og dro til Hønefoss igjen.

top gun

Det var ikke tvil i min sjel om jeg skulle på kino 25. mai... Om jeg hadde hatt planer så hadde de blitt skrinlagt for å si det sånn. Endelig var det mulighet for å se den på kino. Denne filmen har det vært snakk om siden første Top Gun filmen ble lansert. Jeg er stor fan av To Cruise og har sett alle filmene hans, bortsett fra Mission: Impossible-serien. Jeg klarer ikke å se på sånne rørefilmer, så der ble det med den første.

* *

Den fryktløse jagerpiloten Pete "Maverick" Mitchell er tilbake! Etter tretti år i tjeneste som toppilot i den amerikanske marinen, er Maverick akkurat der han ønsker å være. Han har takket nei til en karriere på bakken med høyere rang, til fordel for å sveve høyt og sprenge grenser som testpilot. Når Maverick får i oppgave å trene en ny gruppe unge Top Gun-piloter for et spesialoppdrag, så møter han samtidig spøkelser fra fortiden. En av pilotene er nemlig Bradley Bradshaw (Miles Teller), sønn av Mavericks avdøde venn, Nick "Goose" Bradshaw. Maverick må nå konfrontere sin dypeste frykt, samtidig som han forbereder seg på et oppdrag som ingen pilot noensinne har sett maken til.

hønefoss kino

Om du kun har sett den første Top Gun filmen den gangen den kom, og ikke etterpå, eller om du ikke har sett den i det hele tatt. Ja da går du nok glipp av noen gode poenger som er hentet opp fra den første.

hønefoss kino

Det var en knallbra film som innfridde alle forventningene mine. Det er veldig lenge siden jeg har vært på kino og sett en så bra film. Tror det må være når jeg så A Star Is Born. 

hønefoss kino

Det var overraskende få jenter der, men de som var var vel sånn noenlunde på min alder. Vi datt brått inn i ungdommens rosa drømmer og verden forsvant rundt oss. Maverick kjørte fremdeles motorsykkel uten hjelm, spilte ball på stranda så svetten rant og ikke minst håndterer et fly eller to som andre bare kan se på film (for å si det sånn)  Tom Cruice har ikke fallert som Kevin Costner og Bruce Willies når de har dratt på åra. Ingen over ingen ved siden av.


1 kommentar:

  1. Vad bra att du blev nöjd med filmen och kunde njuta av en Tom Cruice som fortfarande håller :D

    SvarSlett

Legg igjen en liten hilsen, det hadde vært hyggelig...