fredag 6. mai 2022

Så var det helg!

 leonberger

Jeg syns det er like godt hver gang det blir fredag og en kan kjøre hjem fra jobb. Man trenger ikke ha planer, det er nok å vite at man ikke behøver å sette på vekkeklokka når man legger seg om kvelden.

leonberger border collie

Bella har fått hilse på Tix da jeg skulle ha med Zett på tur. Når det er jobbing og lamming så trår jeg til med litt hjelp der det trengs. Og forrige uke så trengte Zett litt aktivitet. Nei  jeg er ikke blitt mer ajour med innlegg enn tidligere. Men de blir jo ikke borte akkurat. Og dato er jo bare en firkant på kalenderen.

gåsunger

Gåsungene er blitt gule og snart løsner de fra buska og faller på bakken. Raklene har begynt å komme på bjørka, så snart er det full slipp av pollen på gårdsplassen.

landevei

Elva har vokst litt, men ikke på langtnær så mye som en vanlig vårflom som dundrer forbi.

vårpengeurt

Det popper nesten en ny blomst fram etter vinteren for hver gang en går turer. Vårpengeurten kommer brått og holder seg forholdsvis lenge. Løvetann har også kommet har jeg sett. Litt solskinn og varme så er den i gang og holder det gående til høsten.

hvitveis

Hvitveisen vokser i store klynger og det er ikke uvanlig å finne svære tepper som dekker store områder.

gåsunger

Gåsungene synger på siste verset. 

landevei

Jeg har mange runder rundt hengebrua iløpet av året. Det er passe lang ettermiddagstur, det er forholdsvis fredelig uten mye biltrafikk og det er et godt stykke på grusvei. Det hender man møter kjentfolk som man stopper og skravler med. 

leonberger golden retriever elv

Denne runden har flere fine stopp for drikkepauser for hundene når det er varmt i været. De kan bade også om de vil ta seg en svømmetur.

sogna

Stemningsfult i solnedgangen

bever

Ved hengebrua er det spor etter bever for et par år siden. Jeg tror ikke de er aktive der lenger, for noen nye busker er ikke gnagd på.

bever

Grove fliser som var gnagd av

hengebru

Da ønsker jeg alle ei flott helg, kanskje jeg finner på noe i helga, man kan aldri vite...


5 kommentarer:

 1. Den där helgkänslan var det länge sedan jag kände men jag minns att det var skönt när helgen kom. Fint att du kan hjälpa till där det behövs och Bella fick ju en fin liten kompis att umgås med :D Våren är verkligen här nu och det är härligt med alla blommor som tittar fram och allt vatten som får liv när snön smälter.

  SvarSlett
 2. Ja, plutselig kom varmen og våren. Den du kaller vårpengeurt kalles sukkertopp her. Derfor liker jeg latinske navn, for da har de et navn som er likt over alt.
  God helg.

  SvarSlett
 3. I always enjoy going with you and your pups on an adventure. I love the way to live.

  Have a fabulous day and weekend, Lillian. Scritches to all your furbabes. ♥

  SvarSlett
 4. Våren er så herlig på nesten alle vis, unntatt all pollen vi får stifte bekjentskap med i diverse slimhinner vi ikke engang visste vi hadde. Men så fint med blomstring, fin temperatur, og lange turer. Vakkert ♥

  SvarSlett
 5. Den första växten har jag aldrig sett förut men bladen påminner om en jag odlar - Ypsilandra. Den sista är inget som växer här omkring utan den har jag köpt från samlare. Fint med våren hos er :)

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett

Legg igjen en liten hilsen, det hadde vært hyggelig...