fredag 28. juli 2023

Buvatnets severdigheter

 buvatnet nesbyen

På vei ned fra fjellet var den siste stolpen plassert ved Buvatnet. Vi parkerte på parkeringen der og lot hundene være i bilen. Regnværet var igjen oppe på fjellet og sola varmet mer og mer. Det var ikke lange veien ned fra veien og ut på odden hvor stolpen var plassert.

buvatnet nesbyen

Der var det flott tilrettelagt med gratis utlån av både robåt og kano. Grillplass med bålpanne og en liten platting av tre til å danse på.

buvatnet nesbyen

En liten perle om du vil kose deg litt med mange fasiliteter.

buvatnet nesbyen

Tipper det er godt badevann der når det ikke har vært så mye nedbør. Flott tiltak for de som har hytte i nærheten, eller bare tar det som en dagstur.

buvatnet nesbyen

Ved parkeringa skimtet vi et skilt om en historisk bensinstasjon. Inger Synøve hadde vært der flere ganger tidligere, men jeg hadde bare sett bilder av den. Når vi var så like i nærheten så gikk vi hundre meter lenger bort i veien for å ta en nærmere titt på den.

buvatnet nesbyen

Brått er en 70 år tilbake i tiden. Kiosken har selvbetjening og en kan handle litt vanlige kioskting fra 50-tallet. Man tar det man vil ha og så vippser man. Bua er fra 1930-tallet, mens bensinpumper og reklameskilter gir følelsen av å lande et sted på 50-tallet.

buvatnet nesbyen

For tre år siden satt samleren Tomas Ekeli Hansen opp en gammel bensinstasjon i Nesbyen. Den har blitt en lokal severdighet, men nå vil kommunen ha den fjernet. Kommunen begrunner avslaget med at en gammel bensinstasjon ikke nødvendigvis passer inn i et støls- og hytteområde. Den gamle Esso-stasjonen ved Buvatn i Nesbyen får stå. Det har kommuneplanutvalet vedtatt.


buvatnet nesbyen

Intakte bensinpumper med rør i bakken til og med.

buvatnet nesbyen

Slik blandetabell for å tilsette olje i bensinen husker jeg fra jeg var liten. Og jeg levde ikke på 50-tallet. Fylte opp tanken på mopeden og målte opp oljen som trengtes. Helte den på tanken og skaket på mopeden. Når jeg ble så stor at jeg kjørte moped, hadde mopedene egen oljetank slik at den blandet selv det den trengte.


6 kommentarer:

  1. Skönt att regnet höll sig borta från er när ni kom dit. Fint initiativ med bryggan och jag hoppas att folk har vett att hjälpa till med att hålla den fin. Kul med den gamla bensinstationen och att det finns en självbetjäningskiosk. Jag hade ingen moppe så det där med att blanda i olja har jag inte varit med om. Vi cyklade eller gick när vi skulle någonstans. Men jag bodde mer centralt än du gjorde.

    SvarSlett
  2. En fin avslutning på turen deres :)

    SvarSlett
  3. Imponerende at bensinpumpene har overlevd så lenge.

    SvarSlett
  4. It is good that the petrol station at Buvatn will be allowed to stay. Too many councils want to remove things that are old instead of preserving them for others to see.

    SvarSlett
  5. Oh my, I love that water view in the first photo. I could look at that all day long!

    SvarSlett
  6. What a nice place for an adventure. I'd want to keep the old gas station, just for the history of it.

    Thank you for joining Feline Friday!

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...