tirsdag 11. juli 2023

Stolpejakt Maura

 solnedgang

Det er ny måne og dermed er det en ny månedsavslutning. Det medfører noen avstemminger. Forrige måned lurer jeg egentlig på om jeg har hatt med meg hodet i det heletatt. Da var det mye merkelig på bankavstemmingen. Jeg diffet med over 900 000 på første utkastet. Så ble det ned i snøtt 200 000. Det endte med at jeg tok det med meg hjem og satte meg på verandaen på kvelden for å se om jeg fikk det til å gå ihop.

himmel

Jeg trodde jeg hadde kommet i havn, så det gjensto bare å føre det som manglet i regnskapet på jobben dagen etter. Jeg hadde lovet å kjøre Vibecke til Gardermoen på fredag, så da tenkte jeg at jeg kunne ta en liten stopp og scanne noen stolper på Maura for den timen jeg hadde jobbet hjemme kvelden før.

himmel

Jeg hadde sjekket kartet og det var ikke store runden som var der. Jeg hadde tenkt meg dit uansett, for bilen trengte litt bensin for helgas utflukter. Det var ikke en helg uten planer for å si det sånn. Jeg parkerte på bensinstasjonen etter at jeg hadde fylt, og det var jammen lurt, For når jeg kom tilbake hadde de skrudd opp prisen med 4,50 kroner literen omtrent.

stolpejakt maura

Stolpene sto både langs sti og langs vei inne i byggefelt. Jeg tok noen stolper på Maura i fjor, da var de plassert på andre siden av riksveien. Helt greit å bli kjent i nye områder også. Resten av kartet var plassert på Nannestad, så jeg får se om jeg får tatt de iløpet av sommeren også.

stolpejakt maura

Langs grusveien var det skilt som ba deg være litt forsiktig da det var skogsdrift i området. Er ikke det litt vanlig å passe seg når det er store maskiner som holder på med sitt? Var det bare i gamledager man lærte å være litt føre var når det potensielt kan være litt farlig om du ikke blir sett?

stolpejakt maura

Det er mye idyll på runden, jeg var redd mer at turen ville vært i byggefelt. Men det ble noen meter i natur også.

stolpejakt maura

Her var det skikkelig klinete en stund, det hadde jo regnet ganske bra de siste dagene.

stolpejakt maura

Det var godt skiltet og mange varianter av turer du kunne gå.

stolpejakt maura

Maura var tydeligvis et sted som det meste må skiltes om. Har de så liten tiltro til innbyggerne sine?

stolpejakt maura

 Hva tenker du om slike skilt? Er folk flest blitt sånn at de trenger slike skilt?

stolpejakt maura

Jeg endte opp i et industrifelt, med mange typer næring. De hadde også en klubb for gamle biler. Nei ikke veteranbiler, men kun gamle biler. Så det var vel en klubb for alle som er interessert i biler.

stolpejakt maura

Hakkespetten hadde fått beholde stolpen sin.

stolpejakt maura

Etter hvert ble det færre bedrifter og flere bolighus, Ikke var de direkte små heller og veldig striglede hager med smijernsgjerde rundt.

stolpejakt maura

Andre valgte mer bygde stilen.

stolpejakt maura

Det er lenge til seinsommeren, for bringebærene har bare så vidt blitt kart ennå.

stolpejakt maura

Det gikk både vei og fortau rundt åkern, men folk valgte avlikevel å vabbe rett gjennom graset. Her kunne det kanskje vært på plass med et skilt... men her var det ikke antydning engang til noe skilt.

stolpejakt maura

Når jeg nærmet meg bilen så skal jeg innrømme at jeg var litt spent på om jeg kom til å bli våt. Lignet litt på tordenskyer de som kom sigende.

stolpejakt maura

Overveldende mange gjennomført flotte hager. Det var mange flere jeg kunne tenkt meg å knipse av, men det var ikke alle som ikke var hjemme. De fleste startet vel ferien sin denne uka. Jeg skal jobbe to uker til før det er ny uke med ferie. Noen planer finnes allerede.

stolpejakt maura

Retur til bilen etter akkurat en time og noen stolper mer på statistikken. 








8 kommentarer:

  1. Tro meg, her hjelper det ikke med skilt for å ha enga si i fred! Det er jo rett og slett umulig å gå de 10 meterne omveg det vil bli om man går "rundt jordet". Selv da det var nysådd og det ble satt opp skilt så tråkket folk tvers over jordet. Nå har du gått den ene lufteturen min ;)

    SvarSlett
  2. Noen skilt må jo være totalt unødvendige? Flotte hager ja.

    SvarSlett
  3. I enjoyed going along on your ramble Lillian. You saw some pretty countryside and houses and some industrial areas which my husband would have enjoyed (so it would have been a great combination walk for the two of us!)..... Now about those signs!! We used to take pictures of all the dumb ones like that because they made us laugh. The same as you we thought "who doesn't know that..." One I remember said "in case road is flooded head to high ground". (Instead of drowning yourself I guess.) Anyway, just to say it is just the same over here!!

    SvarSlett
  4. Such a beautiful and scenic area, thanks for taking us along with you.

    SvarSlett
  5. Thanks for sharing the blog so well and I hope you have something new for me to study.🥰
    ភ្នាល់បាល់​ អនឡាញ

    SvarSlett
  6. I enjoyed seeing your photos.
    My favorites are the first three of the sky - beautiful!
    Thanks for your comment on my blog.

    SvarSlett
  7. Beautiful shots and the sign. Yes you need the sign, but more importantly people need to read the sign and then follow the instructions.

    Thank you for joining the Wordless Wednesday Blog Hop.

    Have a fabulous Wordless Wednesday, Lillian. Scritches to the furbabes. ♥

    SvarSlett
  8. Hoppas att räkenskaperna stämde när du fick in dem i systemet :D Vilken tur att du tankade innan du gick i väg på din stolpletarrunda. Det var ingen liten höjning av priset. Nog finns det folk som beter sig illa överallt och de kan kanske behöva skyltar. Just föräldrar till fotbollsspelande barn kan vara hemska mot både barnen och domaren. Jag hoppas att de tar till sig av den vänliga skylten. Men den borde inte behövas. Det är inte heller självklart att folk håller sig ur vägen för stora maskiner så det kanske är av erfarenhet någon har satt dit den skylten. Svårt att förstå att det ska behövas men många tänker sig inte för innan det är för sent.

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...