torsdag 13. juli 2023

Hallingmarken på Nesbyen

Hallingmarken Nesbyen

Det har blitt veldig mange turer oppover i Hallingdal i år. Første helga i juli var det Hallingmaken. Der hadde ikke jeg vært siden Bella var valp, så da fristet det med et nytt besøk der. Været var ypperlig og det fristet å dra oppover til Hallingmarken lørdagskvelden. Da skulle nemlig Hellbillies spille i kveldinga. Jeg visste om mange kjente som skulle oppover, men det ble til at jeg plukket opp Inger Synøve på veien for at hun kunne sitte på.

Hallingmarken Nesbyen

Før så var det en god del trøss på Hallingmarken, men i år syntes jeg det var overraskende mye bra der. Ikke var det så uhorvelig dyrt heller. Ett ullteppe med elg ble med hjem. Jeg tenkte at det kom sikkert Sofie til å trenge når det var litt kaldere i været.

Hallingmarken Nesbyen

Inger Synøve var veldig iherdig på dokumentasjonen av min handling, så hun knipset løs.

Hallingmarken Nesbyen

Grovt og solid, men skikkelig stive priser.

Hallingmarken Nesbyen

Du hadde jo bodene med jugel og vas, som alle steder det kan handles.

Hallingmarken Nesbyen

Godteri og lakris var det også å få kjøpt i kilovis.

Hallingmarken Nesbyen

Vi stilte oss opp et kvarters tid før de skulle spille. Det var masse folk der, så for å få med seg litt når en første er der så var det å holde stand mot småripsa. Jeg vart en smule skuffet over konserten, det var kun tre av de gamle låtene. Resten av den halvannen timen de spilte var det visstnok sanger fra nyeste produksjon. Jeg har særdeles lite til overs for gitarsoloer. Det høres ut som katter som slåss. Jeg hadde det både koselig og trivelig i selskap med Inger Synøve og gleder meg til neste fjelltur neste søndag, om været tillater det.

Hallingmarken Nesbyen

Lange køer i matutsalgene, så vi fant ut at vi rakk 7-11 på Bromma. Når vi kom dit viste det seg at seven-eleven hadde åpningstid 8 -22.... da må de endre navn syntes vi. Det ble dårlig med mat på oss og jeg la meg litt småsulten den natta. Om man googler 7-11 så kommer det fram at de minst skal være åpne 7-11. 

Hallingmarken Nesbyen

7-Eleven ble grunnlagt allerede i 1927 under navnet Southland Ice Company i Dallas i USA, og den opprinnelige forretningsideen var å selge isblokker til kjøleskap. Noe senere begynte man å tilby kundene melk, egg og brød på søndager og på hverdager etter dagligvarebutikkenes stengetid. Det nye forretningskonseptet handlet om å øke omsetningen gjennom å tilfredsstille kundene, og convenience-handelen var født.

Kjedenes første convenience-butikker het Tote'm og hadde en totempel som varemerke. I 1946 endret kjeden navn til 7-Eleven, et navn som avspeilet butikkenes utvidede åpningstid fra klokken 07.00 - 23.00 hele uken. Senere ble åpningstidene utvidet til 24 timer i døgnet i utvalgte butikker verden over.





3 kommentarer:

  1. Jeg er stor fan av Hellbillies bare så du vet det, men foretrekker de gamle låtene jeg også.

    SvarSlett
  2. That looks like a fun time and that is some wild ride you got there!

    SvarSlett
  3. En filt blir nog bra för att värma lilltjejen i vinter. Det var ju bra att det var den som fick följa med dig hem och inte fyrhjulingen som du ser ut att trivas så bra på :D

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...