mandag 24. juli 2023

Stolpejakt Nannestad

 stolpejakt nannestad

Lørdag kom Patran hjem fra Italia og jeg skulle plukke henne opp på Gardermoen. Den måtte jo kombineres med litt stolpejakt, men regnet var ganske iherdig hele formiddagen. Det medførte at jeg kom litt seint igang hjemmefra, så jeg mangler ennå tre stolper på kartet for å få det fullført. 

stolpejakt nannestad

Det meste av turen gikk i veldig sentrale strøk, det satte både Bella og Hailey stor pris på. Særlig Hailey som har løpetid. Bella er ferdig for denne gang og var ikke så iherdig på markeringen lenger.

stolpejakt nannestad

Nannestad er vel også et sted du bare drar forbi og ikke stopper opp. Hele runden på nærmere 7 kilometer gikk i byggefelt, de tre som jeg ikke tok sto på en skausti. Patran nærmet seg landing og jeg måtte gå tilbake til bilen for å rekke Gardermoen uten for mye venting for henne. Om jeg ikke rekker de tre stolpene så kommer jeg ikke til å ligge søvnløs av den grunn. 

stolpejakt nannestad

Det meste av byggefeltene besto av villastrøk, men alle nybygg var fuglekasser som var stablet oppå hverandre. Jeg kan ikke skjønne at folk orker å bo slik.

stolpejakt nannestad

Ikke alle stiene som gikk på kryss og tvers var like synlige, så en måtte følge litt med på kartet for å finne de. Her gikk det en sti mellom to deler av byggefeltet. Litt sånn "late som man bor i skauen byggefelt".

stolpejakt nannestad

Så datt vi ned på en asfaltert vei igjen for å finne neste sti.

stolpejakt nannestad

Jeg så på skiltet at runden oppover i skauen skulle vært 3,9 kilometer. Så hadde jeg ikke hatt oppmøtetid på Gardermoen så hadde jeg scannet de tre siste stolpene også. Men 3,9 kilometer pluss de kilometerne jeg hadde for å komme tilbake til bilen, så hadde det blitt for mye venting på Patran.

stolpejakt nannestad

Der det var bløtt hadde de lagt klopper.

stolpejakt nannestad

Jeg gikk motsatt side av byggefeltene tilbake til bilen så jeg fikk med meg de stolpene i det minste.

stolpejakt nannestad

Til tider hadde man litt følelsen av å klampe gjennom hagene til folk, men det gikk nå sti der så jeg var tydeligvis ikke den første som hadde gått der.

stolpejakt nannestad

Jeg var heldig med været utover kvelden, det kom ikke et regndrøpp og sola skinte mer og mer. Det ble riktig så varmt, så jeg ble svett på turen.

stolpejakt nannestad

Byplanleggeren hadde fått inn mye grøntarealer for å prøve å gjøre det litt hyggelig å bo der.

stolpejakt nannestad

Jeg er ikke så opphengt i ekstrapoeng man får for å fullføre kart og annet man kan oppnå. For meg er det antall stolper som gjelder. Jeg skal gjøre en formidabel innsats i år, for jeg har ingen planer om noen stor jakt til neste år. Det er litt som med geocaching, man blir litt lei når man har gjort det nok.

stolpejakt nannestad

Hvordan ligger du ann om du holder på med dette?



4 kommentarer:

  1. Synd på de tre stolparna som blev kvar men det är ingen mening med att gräma sig. Du måste ha hittat massor med stolpar nu ändå. Hoppas det inte blev alltför lång väntan för Patran. Men det tar ju lite tid att ta sig igenom tullen och väskhanteringen så det blev säkert bra.

    SvarSlett
  2. Jeg må si du er ivrig med disse stolpene! Du får deg mye trim på alle turene.

    SvarSlett
  3. Pole hunting sure is a good way to see lots of interesting places.

    SvarSlett
  4. Koselig at du besøkte Nannestad en tur :) Nannestad er nok et sted man kun besøker hvis du har et æren/besøk der, ellers er det vel ingen som vet hvor det er ;) Jeg tok de 6 stolpene som ligger i skauen i går. Siden jeg brukte det som tur og gikk hjemmefra så ble det en tur på 8-9 km.

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...