søndag 9. juli 2023

Island del 10

 soloppgang island

Den dagen vi skulle hjem våknet jeg av sola i øynene. Siste sjanse for bilde av en soloppgang, for solnedgangene hadde uteblitt disse dagene vi hadde vært der. Vi kom opp tirsdag formiddag og dro torsdag kveld. Litt i lengste laget egentlig. >Det optimale er vel å være borte 3 netter om man skal sove på samme stedet. 

island reykjavik

Etter frokost sjekket vi ut av hotellet og satte kursen for Reykjavik og litt shopping. Eller litt titting i butikker i det minste. Det kom noen regnskurer der også, så det ble mange butikker å titte i. Vi parkerte ved kirka, for der var det gratis parkering på baksiden.

island reykjavik

Om det var kommunearbeidere eller skoleungdom med sommerjobb er jeg ikke sikker på. Men de var alltid mange som sto sammen og gressklippere og like mange kantklippere mange steder. Både i byen og langs veien vi kjørte.

island reykjavik

De er veldig glade i farger i Reykjavik.

island reykjavik

Alle gatene er trange og smale. Til og med gågata var smal.

island reykjavik

Gågata er kjent for alle sine veggmalerier, grafitti om du vil.

island reykjavik

Den ene suvenirbutikken slo den andre ihjel. Det var stor forskjell på prisene der, så det lønte seg å kikke litt rundt. Det ble nå med noe nips med hjem både i min koffert og Patran sin.

island reykjavik

 Det var omtrent like mye brostein som det var lavastein der.

island reykjavik

De hadde både troll og isbjørner der, men jeg forbinder ikke noen av dem med Island. Isbjørn og troll er Svalbard og Norge.

island reykjavik

Pynte opp var de flinke til der.

island reykjavik

De trenger kanskje noen lyspunkter i en grå hverdag.

island reykjavik

Vi endte isteden opp i en iskremkiosk. Iskremen smakte som hjemmelaget og vi koset oss der til det var på tide å sette kursen mot flyplassen igjen.

island reykjavik

Etter 2500 kilometer var det helt greit å parkere leiebilen.

island reykjavik

Takk for oss Island og Reykjavik. Vi fant oss ingen islending hverken jeg eller Patran, så dette var nok siste gangen vi var der. 

island reykjavik

På bilutleiefirmaet hang det en speile... ikke alle som har bevis på at de er vakrest i landet her. Hva dere går glipp av når jeg drar hjem...

island reykjavik

Tidsfordriv på flyplassen var parfymetesting. Når vi kom på Gardermoen kjøpte jeg meg en sånn. 

island reykjavik flyplassen

Ting tok uhorvelig lang tid for å få lov å gå ombord i flyet. Da vi endelig kom inn viste det seg at Luftfartstilsynet kom på uanmeldt inspeksjon før de fikk lov å slippe inn passasjerer.

norwegian

Jeg forbarmet meg litt over guttungen som satt ved siden av meg, han reiste aleine og var ikke særlig høy i hatten. Han holdt meg i hånda under både taxing og letting. Når vi landet på Gardermoen var han klar til å bli med meg av flyet. Men han måtte pent vente.

Gardermoen

Ti minutter over midnatt landet vi og fikk gå inn i ankomsthallen.

Gardermoen

Merethe plukket oss opp, vi kjørte henne hjem og så kunne vi finne vår seng. Tusen takk for en flott og minnerik tur Patran. Alltid hyggelig på tur med deg. Veldig kjekt å dra med noen som er mer reisevant enn meg. Av likevel ble det en dyr nok tur når man regner over alt man har brukt. Men man sitter igjen med en opplevelse for livet. Flybilletter, leiebil, hotell, mat, bensin, litt småting vi kjøpte med oss hjem. Og ikke minst at turen fikk en liten nedtur med steinsprut i frontruta, så jeg jobber med å få igjen pengene mine for. Så ble det ca 60 000 kroner på meg og Patran. Nå er feriekontoen tom, så resten av året må jeg finne på noe billig.

Har du gått glipp av noen av delene så finner du de her:


6 kommentarer:

  1. That really was quite a trip. I enjoyed seeing everything. I did like the colorful and decorated houses. The scenery there is amazing, especially along the water.

    SvarSlett
  2. Takk for flotte reisebrev fra Island. Dere fikk oppleve masse, og det er jo fint. Bildene og minnene har dere jo til evig tid.

    SvarSlett
  3. What a fabulous adventure you had. Thank you for sharing it with us.

    You made me smile for taking care of that young man on the plane. Bless you.

    Thank you for joining the Awww Mondays Blog Hop.

    Have a fabulous Awww Monday and week, Lillian. Scritches to the furbabes. ♥

    SvarSlett
  4. Oh what a wonderful time for you ~ great series of photos ~ love the bear sculptures and lots of murals for sure ~ glad you supported the young man ~ Xo

    Wishing you good health, laughter and love in your days,
    A ShutterBug Explores,
    aka (A Creative Harbor)

    SvarSlett
  5. Jag hoppas att ni fick ut det ni ville av resan även om solen inte visade sig förrän sista morgonen. Det är dyrt på Island men jag tror vi kom billigare undan som bodde på olika airbnb och fixade mycket av maten själva. Jag tror i alla fall att ni fick många upplevelser som blir till fina minnen. Tack för en trevlig resa genom bloggen :D

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...