fredag 13. mars 2020

Følg meg i dag


En litt ny variant i dag, da datoen det egentlig var ikke passet meg, eller rettere sagt jeg kom på det alt for seint på dagen, så da laget jeg min egen dag. Et foto i timen har eksistert siden 2004 og HER kan du lese om alle de andre som har deltatt ved tidligere dager.


Jeg har ikke hjemmekontor, da hadde jeg ikke fått gjort mye. Hadde vel alltids funnet på en hel haug med andre ting å gjort, ikke hadde jeg stått opp så jeg var klar til å jobbe klokka sju om morgenen heller. De fleste er hjemme, så da er det ganske glissent på jobb. Jeg er ikke bekymret og synes det har tatt litt av dette her. I dag blir det en liten sammenslåing av to utfordringer.


Fem en fredag er det Elisa Matilda som legger ut hver fredag morgen. Temaet i dag var vel heller ingen overraskelse. Jeg er blant dem som synes dette er i overkant opphauset og drastiske tiltak som er satt i verk. Folk går helt amokk i butikker og hamstrer det de klarer, jeg tror heller at ett eller annet spiselig er det å få tak i utover våren. Jeg håper verden snart er i sitt vante gjenge igjen og alt går som normalt.

Vad är något du alltid ser till att ha hemma?
Såpe, toalettpapir, ellers får en alltids tak i ett eller annet å spise og drikke.

Vad behöver du fylla på med i skafferiet?
Akkurat nå er det litt lite med brød og ost.

Har du gjort några extra inköp med anledning av Coronaviruset?
Nei, det hysteriet gidder jeg ikke være med på. Norge stopper ikke opp til 2025 liksom.

Hur handlar du vanligtvis din mat?
Jeg handler hver mandag etter jobb, så spises det stort sett opp utover uka og helga. Da er det på tide med handling på mandag igjen.

Vilken vara är oersättlig om den skulle vara slut?
Ingenting er uerstattelig, man må bare endre vaner og finne produkter som kan egne seg.


Ei god venninne skulle til første cellegiftbehandling i dag. Da var det ikke fritt for at tankene gikk litt i den retningen på formiddagen før jeg fikk høre hvordan det hadde gått. 


Siden lunsjen er avlyst på jobben så var det ingen handling eller framsetting av mat i kantina. Men vi satte oss der for å spise nista vår. Synes det var kjekt jeg at det var flere som hadde med seg matpakke, enn de 4-5 stykkene som har det til daglig.


Vannkokeren gjør jobben sin så litt te er det mulig å få seg til nistepakka.


Lufteturen etter maten var ikke særlig behagelig i dag. Det blås skikkelig nordavind fra alle kanter og med våren i emning så var det endel grus som forflyttet seg kan du si. Men jeg og Siv gikk rundt kvartalet og fikk forhåpentligvis litt frisk luft.


Patran ringte meg på jobb for å bli kjørt til skolen for å plukke opp resten av bøkene sine, slik at hun får hatt hjemmeskole de kommende ukene. Så det ble en runde på Røyse etter at vi hadde fylt bensin og plukket opp skiene mine hos Sandberg sport.


Avlevert Patran hos faren og jeg kunne sette nesa hjem.


Hailey, Ronja og Bella fikk tur i dag rundt om hengebrua. Trodde kanskje jeg kunne fått et glimt av hestehov, men ikke her gitt. Vi kjørte forbi mange i dag på veien hjemover. 


Over hengebru er bra trening for alle firbeinte. Plutselig så trenger du det.


Siste glimt av sol før vi er hjemme igjen. I enden av sletta er det en bratt nedoverbakke og litt opp igjen. Der er det snø omtrent til sankthans.


Matutdeling til hundene mens jeg laget meg kyllingfile på brødskiver, spinat og tomater.


Men metrologen meldte om flott innevær på søndag, så de hintet litt.


Etter en liten tur i badearet så var det en gjeng med trøtte hunder som hadde flatet ut i sofaen så lenge.


Så sånn går resten av kvelden, i morgen er det en ny dag med nye planer. Ja jeg har planer, for morgendagen for jeg sitter ikke i noe karantene og jeg har hunder som trenger aktivitet. Siden alle andre burer seg inne, så er jeg ute. Hadde jeg bodd i blokk og måtte være inne i to uker da hadde jeg gått på veggen og rett og slett klikket. Godt en bor litt romslig til så en kan ta en runde i det fri uten å møte noen.17 kommentarer:

 1. norsk frukost, det älskar min svärdotter

  SvarSlett
  Svar
  1. Frokost må jeg ha, men det er sjelden jeg spiser etter middag.

   Slett
 2. Det var bra gjort att kombinera två teman.
  Vi veckohandlade senast i onsdags och då var de flesta hyllorna välfyllda. Men fredagen veckan innan fanns varken spaghetti, ris, bönor och matolja. Sedan dess verkar läget har försämrats enligt det jag läst på bloggar. Och nu under helgen lär det nog bli rusning till mataffären och apoteket.
  Nej, vi har heller inte hamstrat, inte än i alla fall.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har ikke vært i butikken, men andre sier at ting har stabilisert seg, hamstrerne har vel ikke mer plass eller penger ;)

   Slett
 3. Kom inte heller på något oersättligt, åtminstone inte vad gäller maten.

  SvarSlett
 4. Coronan påverkar det mesta i samhället just nu och det är väl bara att acceptera och vänta på bättre tider. Jag har så jag klarar mig om jag blir sjuk men det är ingen skillnad på hur det brukar vara.

  SvarSlett
  Svar
  1. Håper ting snart blir normalt, det er veldig mange yrkesgrupper som kommer til å gå nedenom og hjem med slike tilstander over lang tid.

   Slett
 5. Länge sen jag gjort "ett foto i timmen", det är väldigt kul att se hur andras dag ser ut tycker jag!

  SvarSlett
 6. Vilken bra dag du hade. Fint väder och trötta hundar. Jag tänker att en del köper extra mat som är lätt att laga om de blir väldigt sjuka och deras barn inte blir det.

  SvarSlett
 7. hestehov, hästhov som vi kallar tussilago, har jag int sett i marken,bara i foton,

  SvarSlett
 8. Kikar in på din EFIT-dag. Det var många timmar du var ute och promenerade med hundarna.

  SvarSlett
 9. Härlig dag du hade, soligt och fint!

  SvarSlett
 10. Oj vilken lång härlig promenad! :D

  SvarSlett
 11. Inne och tittar till din dag.
  Inneväder säger yr.no? Haha, kanske det..

  SvarSlett
 12. Brunost, det är något min man och min pappa tycker om!
  Härliga vintriga bilder med dina fina hundar. Tänk, jag har knappt sett någon snö denna vinter.

  SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...