mandag 30. mars 2020

Glad mandag


Ny mandag og den aller siste mandagen i mars. Hvor har egentlig mars blitt av. Jeg vet ikke helt hvor glad jeg er for at mars er over, for da veit jeg pollensesongen nærmer seg med stormskritt. Jeg kjenner allerede nå at det klør litt i øynene til tider, men så lenge en ikke gnir så går det forholdsvis greit. Gladsaken med våren må jo være at det tørker mer og mer opp, så det ikke ser ut som potetåker inne til enhver tid. Det hjelper ikke akkurat at Bella har funnet ut at det er kjempegøy å grave i bakken. Nå er den ikke hard lenger nemlig.


Paulas Pörte hadde et bra innlegg på sin blogg i helga. "Vill man veta om framtiden i förväg? En högaktuell fråga i dagens läge… Tänk om vi vetat i förväg att viruset som kallas Corona skulle invadera världen, om säg sex månader? Hade man då förberett sig på något sätt? Hade man träffat sina nära och kära oftare? Hade man shoppat loss alla sina slantar? Hade man valt att åka ut på en långresa kanske en sista gång?"  Ja hva ville man gjort? Om vi var vant til å vite "alt" på forhånd så hadde kanskje folk tatt sine forhåndsregler og prøvd å endre det som skulle skje. Men sånn som i dag så hadde kanskje bare noen prosentvis av oss trodd på slike spådommer og langt færre gjort noe med dem. Det har vært nok av spåmenn og synske personer som har sagt hva fremtiden vil bringe opp gjennom tidene. Men har vi hørt på dem?


Men la oss nå si det da, at vi fikk vite og at vi trodde på denne foruttalelsen. Jeg tror jeg hadde tenkt forebygging isteden for å tenke på hva jeg skulle rekke før dette slo til. Hadde det vært stengte grenser, så hadde ikke hele verden blitt berørt, men kun ett land eller kun en eneste by. 


Jeg gleder meg til alle pakkene jeg har bestilt kommer med posten. Nå trenger jeg ikke handle klær det kommende året. Jeg skal ha meg noen sommersko på sikt, men for nå får det holde med de to nye joggeskoparrene jeg har bestilt. Nå er ikke joggesko joggesko lenger heller. De er jo delt opp i planty undergrupper, så da var det å gå litt etter pris på de som så temmelig greie ut. Ikke overraskende endte jeg opp med to par som hadde betegnelsen "retro stil". Ehh det var jo de som så ut som joggesko da.


Jeg er glad for at det er spådd fint vær framover, så jeg kan nyte dagene utendørs. Til og med langtidsvarslet byr på sol ut neste helg. Da er det påske og jeg hadde tenkt å ta noe fri, i alle fall mandag og onsdag. Så jeg hadde vel satt pris på litt sol i påsken også. Da skal jeg rydde og vaske på verandaen. Da er det våren da!


Patience my love, patience. Patience? 
But it sounds so boring ...

Glad mandag var det Carita som startet med.

* *

4 kommentarer:

  1. Det blev en del att fundera över när man läst ditt inlägg. För det första det där med "om man velat veta saker och ting i förväg". Det beror ju en hel del på vad det var och är, alltså helt omöjligt att kommentera!
    Sen var det den otroligt vackra varianten på "Amazing Grace" som gjorde att jag satt här med tårarna rinnande. Jag har nämligen bestämt att det är en av två musikstycken jag ska ha på min begravning! Den andra är Björn Skifs låt som jag inte kan tänka på utan att få tårar i ögonen!!
    Så visst påverkade ditt inlägg mig, fast kanske inte som du tänkt det. Jag som normalt är en mycket positiv människa som anser att glaset är halvfullt - av champagne - och inte
    halvtomt.....
    KRAM/Susie

    SvarSlett
    Svar
    1. Åhh det var ikke meningen å gjøre deg trist. Men det er utrolig hvor følelsesmessige sanger kan være. Om man hører etter på teksten er det mange dype tankevekkende tekster.

      Slett
  2. Jag vill inte veta för mycket om framtiden. Jag gör upp vissa planer och ibland får de planerna skjutas upp eller ställas in. Då gör jag nya planer efter de nya förutsättningarna. Just nu vet vi inte mycket om hur det blir längre fram men då får vi acceptera det.
    Härligt att våren kommer men jag saknar inte leriga hundtassar och hundmagar ;) Men desto roligare för en glad vovve som får bada i smutsvattnet :D

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er et par uker vår og høst jeg skulle ønske jeg ikke hadde hunder. Men det er mye kos i ukene i mellom.

      Slett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...