søndag 22. mars 2020

Onsdagsklubben


ISBN 978-82-3200-404-1 på 448 sider.

Mary Alice Monroe er kjent for sine gripende portretter av kvinner som står foran store forandringer i livet. I denne romanen møter du fem bemerkelsesverdige kvinneskjebner hvis liv knyttes sammen av vennskapets sterke bånd.

For utenforstående er det en bokklubb der fem kvinner møtes en gang i måneden. Men for onsdagsklubbens medlemmer er det noe langt mer verdifullt – de får anledning til å dele hverandres håp, uro og triumfer.

Eve – ektemannens plutselige død snur opp ned på hele hennes tilværelse og tar fra henne den tryggheten hun trodde hun levde i.

Annie – en dyktig advokat som i en alder av førtitre bestemmer seg for å få barn, men ingen vilje i verden kan endre på virkelighetens kalde fakta.

Doris – tvinges til å akseptere at ekteskapet hennes er over. Til tross for mannens svik, finner hun en styrke som gjør henne fri og lykkelig.

Gabriella – den perfekte konen, moren og vennen, som tilbyr sin hjelp til alle, men som ikke selv våger å be om noe.

Midge – en kunstner som alltid går sine egne veier. Plutselig føler hun seg som en fremmed sammen med de menneskene hun ser på som sine nærmeste.


Uansett hva som skjer, så har de bokklubben sin – og sitt urokkelige vennskap. Men etterhvert som en leser så er ikke vennskapet så dypt mellom alle venninnene. Noen er ikke venninner engang, men fasaden er god og ha. En følger hver av dem i sine daglige gjøremål, hverdagslivets funderinger. Gjennom opp og nedturer som for noen blir skikkelig nedtur. De finner ut av livene sine på en måte og når boka nærmer seg slutten så har alle funnet ut av sin egen identitet og gjengen er mer sammensveiset enn noen gang. 

3 kommentarer:

 1. Den boken skulle jag helt klart kunna tänka mig att läsa, låter intressant!
  Du skrev på min blogg att man spenderar en massa tid med att vänta - och det har du helt rätt i. Men eftersom jag är "lite äldre" nu så försöker jag istället att njuta av det som händer och sker just nu. Fast i coronatider är det lite knepigt.....
  KRAM/Susie

  SvarSlett
 2. Visst ska man kunna nollställa alla inställningar på sin kamera, men det har blivit så konstigt att just det inte fungerar. Men nu har jag nog fått till det ändå, ska se när jag laddar ner några bilder jag tog nyss. Dessutom är kameran bara ett par år, så nån ny vill jag inte köpa. IAF inte just nu!
  KRAM/Susie

  SvarSlett

Legg igjen en liten hilsen, det hadde vært hyggelig...