torsdag 26. mars 2020

Tro kan flytte fjell


Bolt, verdens raskeste løper ble spurt hvordan i huleste det var mulig å bli verdens raskeste. Svaret kom spontant: enthusiasm, dedication and hard work. Hardt arbeid blir mindre hardt når det gir mening og du har troen på å lykkes. Entusiasme er engasjement og glede. Dedication er å ha trua på at innsatsen er verdt det. Skal du lykkes må du tro på deg selv og ta deg selv på alvor.
Troen er en av de sterkeste forutsetningene for å lykkes, uansett hvilke oppgaver du møter. Mangler du trua kan du like godt finne på noe annet.«Vi blir gode på det vi trener på», og uten trening stagnerer og forfaller vi. En «Verdiskapning» er en skapning (person) som er verdifull og skaper verdier. Du ønskes en dag preget av inspirasjon, fremdrift, begeistring og glede. Uten begeistring er det aldri oppnådd stor suksessBegeistring er den sterkeste ressursen i ethvert fellesskap. Begeistring er smittsomt. «Tro kan flytte fjell» er et kjent ordtak. Dette er et ambisiøst begrep som mangler hold i virkeligheten. Allikevel – hva skjer om du mangler trua på at du vil lykkes med dine oppgaver?Alt for ofte praktiserer vi negativ mental trening gjennom frykten i å mislykkes. Troen på å mislykkes er en spore til akkurat det, å mislykkes. Hva om du overbeviser deg selv om at du vil lykkes med dine oppgaver og inntar en offensiv holdning? Det handler om å overvinne frykten for å mislykkes og dyrke frem troen på å lykkes. Da vil du lettere kunne starte på de vanskelige oppgavene. Dine holdninger lar seg utvikle hvis du selv vil. Du mangler helt enkelt deler av å tenke det, ville det, tørre det, tro på det og gjøre det. Se det for deg og se til at det skjer. Det er du som bestemmer og det er du som definerer hvor realistisk det er å lykkes. Og, er det umulig bør du bruke tiden på noe annet. Du skal tross alt ikke flytte fjell. «Begrensningene sitter kun i eget hode, mulighetene likeså.» Sier Cato Zahl Pedersen. Han mangler armer og har allikevel gjort fysiske aktiviteter de fleste av oss bare kan drømme om. Han er sterk i trua.Ta eierskap til hva du vil oppnå.
Definer dine mål tydelig. Da blir det lettere å finne troen på å nå dem. Muligheten for å lykkes økes jo sterkere tro du får og innsatsen du gir.Erkjenn egne kvaliteter.
Du har løst vanskeligere oppgaver tidligere. Ta frem relevante høydepunktopplevelser hvor du brukte dine evner og ferdigheter optimalt og løste oppgaver som i utgangspunktet så svært vanskelige ut. Hva kan du kopiere fra disse opplevelsene? Hvilke egenskaper og ferdigheter var utslagsgivende for å lykkes? Hva er viktigste evner og ferdigheter for å lykkes denne gangen? Planlegg og prioriter.
De aller fleste oppgaver fortjener et mål. Hva vil du oppnå med å gjennomføre oppgaven? Hva skal resultatet bli? Hvorfor ønsker du å oppnå dette resultatet? Hvordan vil du oppnå det?

Fjern tidstyvene. Gjør det du vet er riktig og viktig.

Når du får oversikt og kontroll øker troen på å lykkes.

Fyll livet ditt med det som betyr noe for deg. Lev i et såkalt økologisk perspektiv og se helheten. Du som alle andre har 1000 unnskyldninger for heller å kaste bort tiden på både folk og aktiviteter som er begrensende for deg. Filtrer dem bort så går alt mye lettere. Bruk tiden sammen med de som gir deg god energi. Bruk tiden på aktiviteter du er best tjent med. Du vet selv hvilke.

1 kommentar:

  1. Det var många kloka ord och vi borde alla försöka leva med de föresatserna :D

    SvarSlett

Legg igjen en liten hilsen, det hadde vært hyggelig...