søndag 8. mars 2020

Aldri mer anger


Mandag kom mildværet tilbake og om det ikke holder seg mildt så kommer holka tilbake i fult monn igjen. Når jeg hadde hentet Patran dro vi på butikken for å pante flasker og handle inn litt mat til uka.


Tirsdag plukket jeg opp Patran på Røyse, GPSn sendte meg på ene siden av haugen, mens Patran var på andre siden. På kartet gikk det en traktorvei over haugen, men den fristet ikke å legge i vei på med Astra'n. Etter litt fram og tilbake så kjørte jeg rundt og plukket opp Patran så vi kom oss hjem for å lage middag.


Snøen begynte virkelig å lave ned, så det ble litt tv og sofakos resten av kvelden. Patran tok den litt lenger og tok seg en skikkelig sofalur, det klarte jeg å unngå. Jeg tok heller med meg ei bok og la meg litt i badekaret.


Ikke alltid like stolt av å være katteeier. På onsdag ble det en skikkelig drittdag på jobben, alt var feil og jeg måtte gjøre flere ting to ganger for å få det riktig. Tankene var et helt annet sted enn på månedsavslutningen som jeg egentlig holdt på med. Det snødde hele dagen, men det var så si varmegrader så det var skikkelig klæsse snø. Jeg fikk ny sjef på jobben da den "gamle" har vært langtidssykmeldt. Jeg ble kun varslet med en fellesmail til alle, alle andre endringer her blir jo varslet i forkant med de det gjelder. Det er forskjell på folk og det er merkelig det er alltid "feil vei" når det gjelder noe som jeg er involvert i.Aldri mer skal jeg falle for forelskelsens glade sus.
Aldri mer skal jeg sole meg i glansen.
Aldri mer skal jeg tro det som blir sagt.
Aldri mer skal jeg kjenne myke lepper mot mine.
Aldri mer skal jeg tro og håpe på noe annet enn det jeg veit.
Aldri mer skal jeg gjøre noe annet enn å utnytte.
Aldri mer skal jeg vise følelser.
Aldri mer skal noen andre få vite.
Aldri mer skal det være noen andre enn bare meg.
Aldri mer skal jeg kikke ut i spenning.
Aldri mer skal jeg håpe.
Aldri mer skal jeg bli såra.
Aldri mer...


torsdagen ble det jammen snøfritt og sola tittet fram fra nesten skyfri himmel etterhvert. Det ble en liten runde ute etter mat, for jeg var ganske tung i hodet. Det hjalp virkelig med frisk luft, så jeg ble ganske ajour før jeg måtte dra hjem igjen.


Da jeg kom hjem var det jammen solskinn enda. Det er godt når dagene har lysnet så mye at det er sol på gårdsplassen når en kommer hjem fra jobb. Det blir mye jobbing framover, da vi skal bytte regnskapssystem i slutten av måneden. Jeg har ikke fått testet så mye som jeg burde i testversjonen, men jeg er ganske ajour med alt annet jeg skal gjøre. Med flere sykemeldinger og mye ekstra, så blir det mer å gjøre på noen og enhver. Jeg er blitt spurt om å gå opp i 100% stilling fra første april, så da blir det slutt på tidig helg på fredagene. Det er jo lenger lyst, så jeg får jo tid til det jeg skal med hundene etter jobb avlikevel. Siden det hadde snødd så testet jeg skiene på jordet etter middagen. Om en måned er det påske og da blir det ikke mer skiføre tenker jeg.


Endelig fredag, er det ikke det de sier? Jeg dro seint på jobb, handlet før jeg kom og gikk ved halv tre tiden. På vei hjem handlet jeg med litt småtteri fra matbutikken og stoppet på Veme for å ta bilder av de nye kalvene som hadde kommet hos Anne og Lars. Lamminga er det ennå en måned før setter igang, men litt kos ble det på søyene også. Det ble mange bilder i dag.


Da jeg kom hjem bare lempet jeg inn varene før jeg tok med hundene ut på ski på jordet, i sola! Det er godt når sola skinner når jeg kommer hjem fra jobb og en kan være aktiv en time før den går ned. Da ble det restemiddag og en tur i badekaret for å lese ut de siste sidene av boka jeg holder på med nå.
Når en har tatt husarbeide litt i overkant slapt i det siste, så ble lørdag en skikkelig ordne opp dag. Da ble det vasket golv, tørket støv, skiftet på senga og lagt sammen klær, trenet litt og gikk 6-7 kilometer på ski så hundene skulle få strekt litt på beina siden jeg skulle bort på kvelden. Godt med alt som er unnagjort. Gårsdagens helaften på Nesbyen kunne du lese om i går, så det nevnes ikke annet enn at det var knallbra.  Du kan lese om det her, om du ikke fikk det med deg i går.


søndag regnet det, men jeg hadde lovet Kjersti å være med på byturen som Retrieverklubben arrangerte med oppmøte på Tippen klokka 12. Det ga seg med å regne etterhvert, så når vi skulle starte å gå så var det opphold som holdt seg gjennom resten av turen.


Det ble trappetrening på høyt nivå og alle var ikke like begeistret første gangen, men etterhvert så gikk de helt vanlig både opp og ned sprinkeltrappa, enda det er forholdsvis høyt ned fra toppen og til bakken.


Bella trengte sosialiseringen, men siden det var et arrangement via retrieverklubben så måtte jeg ta med en representant fra retrieverklanen også. Hailey satte stor pris på bytur, det er ikke så ofte hun får være med når jeg skal noe. Men hun trenger det absolutt. Nå som Bella er blitt så trygg på seg selv i alle situasjoner kan jeg begynne å ha med en annen hund i tillegg når vi er på tur. Men eneturer må til når de er valper.


3 stykk flatcoater, 2 stykk labradorer, 1 stykk golden og en liten maskot var på vel en times runde i byen. På vei hjem kom det nok en regnskur, så resten av kvelden skal tilbringes innendørs med litt filmtitting før det blir badekar og ei god bok. I morgen er det nok en arbeidsuke som skal gripes fatt i.


2 kommentarer:

  1. Det var en vecka med både glädje och nedstämdhet. Dikten var fin men jag hoppas att den inte uttrycker precis vad du känner.

    SvarSlett
    Svar
    1. Alle disse diktene er skrevet for nesten 25 år siden. Jeg har funnet igjen ei gammel notatblokk fra den tiden når jeg ryddet i et skap.

      Slett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...