onsdag 4. mars 2020

Sosialiseringstur


På fredag var Bella med på jobb så vi tok en runde i Hønefoss før vi dro hjem. All sosialisering er bra når en er en 10 måneder. Det har gått så fort fra jeg hentet henne i sommer og til nå. Hun har blitt en stor, trygg og anvendelig hund å ha med seg i alle situasjoner. Det er ikke noe en hund blir av seg selv, det ligger en stor jobb bak for å få henne slik. 


Denne gangen parkerte vi i parkeringshuset på Kuben, så vi kunne kjøre heis. Jeg tror egentlig hun bare har kjørt heis en gang eller to tidligere. Så da var det jammen på tide å sjekke om det fortsatt var greit. Vi gikk også en runde vi ikke pleier å gå i byen, så en liten by kan bli stor for ei lita jente.


Jeg ble litt overrasket når vi passerte den nye videregående skolen, det er en gammel skole som skal bli litt større eller litt mer moderne. Men jeg fikk mine tvil om den grønne saken skal stå midt i den gamle skolegården? Eller om den skal bort når skolen er ferdig renovert.


Vi gikk ned mot elva for kanskje å kunne se noen svaner på et annet sted enn ved Gladtvedt som de pleier å henge for å gribbe til seg brød. 


Nede ved elva står den gamle flomsteinen, men den stemmer ikke lenger, den sto nærmere elva tidligere før de laget gangveien og rekkehusene i elvekanten ned mot idrettsparken.


Schongslunden med et yrende trimliv i alle aldre. I dag gikk alle, i helgene så løper de runde på runde. Spørs om vi var litt tidlig ute enn de trimmerene etter jobben hadde timeplan.


Det var tørt og fint der, så det var bare å tusle etter pensjonistene som hadde kledd seg fryktelig godt med luer, hansker og boblejakker.


Bella er ganske nysgjerrig når vi er steder der det er mange andre som har vær tidligere. 


Det er viktig å utfordre hverdagen, så krabbe opp og sitte på krakker det gjør en når en er borte. Når man er hjemme så klatrer man ikke opp på stoler og sitter. Jeg har hatt en slik hund som klatret opp på kjøkkenstolen og satte seg om det var en ledig stol når vi spiste middag og var ferdige, men hadde ikke gått fra bordet. Det var forøvrig Merethe som hadde lært henne det. Vi er begge ganske enige om at det ikke var så lurt egentlig. Så det ble med Lady som kunne det.


Sitt og bli har hun blitt veldig god på. 


Utrolig nydelig synes nå jeg i alle fall.


Når vi kom ned til elva så var det ei enslig svane som padlet seg rundt der.


Siden Bella hadde liggi i bilen når jeg jobbet bortsett fra en liten luftetur i lunsjen med Siv. Så smakte det ekstra godt med litt avkjølende vann å vasse rundt i.


Da vi kom så langt som til Søndre park, var det to damer som lurte på om valpen kunne få hilse på Bella. Det viste seg at de var like gamle og det ble leik med det samme de fikk lov. Alma var vant til å være den største valpen, så hun hadde godt av å ha kontakt med ei som var større enn seg.


De fant tonen og hadde ikke lyst til å gå hvert til sitt igjen med en gang.


Ingen av dem var dominerende og de ledet ann begge to hver sin gang.


De tullet rundt på bakken og gnagde på hverandre


Om Bella var i bunnen så var det ingen grunn til panikk. Kan hende Alma hadde blitt litt mer desperat om hun var i bunnen.


Gikk forbi Gladtvedt der det var to svaner som tok til vingene en runde ut over elva. Det er et flott syn når to så store fugler letter og forsvinner.


Krysse veien og passere langs trafikken og over elva på vei tilbake til bilen.


Passere andre folk går veldig greit, hun stormer ikke fram for å hilse, ikke drar hun ut i veibanen heller. Hun er bare helt utrolig anvendelig å ha med seg over alt. Jeg glemte å kjøre innom dyrlegen for å veie henne i dag også, så det er vel ikke meninga at jeg skal vite hvor mye hun veier. Men jeg klarer å løfte henne enda, så da har hun nok ikke blitt 50 kilo ennå. 


Over torget for å finne Kuben igjen så vi fikk tatt heisen opp til bilen igjen.


Litt merkelig lyd når biler passerer i slike betongbygg, men ingen reaksjon på det heller.


Her står hun og titter på meg i speilen i heisen. Vi kjørte bare en etasje på vei tilbake også. Jeg tenkte litt på at vi kunne kjørt til toppen for så å ta den ned i kjelleren før vi stoppet i riktig etasje. Det får bli neste gang.

3 kommentarer:

 1. Jag tycker också att hon är väldigt vacker och du har gjort ett fint jobb med att vänja henne vid alla möjliga ljud och situationer :) Skönt att hon leker bra med andra hundar också. Det är inte kul att ha en hund som är alltför dominant. Bella är bra på så många sätt och du kan vara stolt :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Både Bella og Hailey er unike hunder som betyr veldig mye for meg.

   Slett
 2. Vilken lång och fin promenad i det fina vädret. Men att Bella bara är 10 månader gammal hade jag aldrig kunnat tro. Hon är ju redan otroligt stor nu, undrar hur står hon blir när hon vuxit färdigt.
  Är väldigt hundrädd, men det går bra att titta på henne och hennes kompis här på skärmen;-)

  SvarSlett

Alltid hyggelig å høre hva du synes om det du leser her. Hadde vært veldig fint med en kommentar i ny og ne... Det setter jeg stor pris på!