fredag 22. januar 2021

Fem en fredag #3 Liknelser

 Lurven

Det er Elisa Matilda som har 5 en fredag. Jeg har vært med på dette her litt til og fra siste året. Det er ikke alltid skrivelysten har vært der med de spørsmålene som har dukket opp. Om du går inn på hennes side så kan du se flere som er med på dette her, kanskje det frister deg også? Jeg frisker opp med noen bilder jeg tok av de nyinnkjøpte tulipanene mine. God helg!

tulipan

När blir du envis som en åsna?
Det er jeg vel egentlig bestandig, jeg gir meg aldri egentlig. Jeg kan ta litt pause, men det ligger å gnager om jeg ikke får det til, så jeg må bare fortsette.

När satt du sist som på nålar?
Jeg gjør egentlig aldri det. Man skal ikke uroe seg unødig, man blir bare sliten og oppjaget av det. Ta ting litt som det kommer med enkel planlegging, så løser det meste seg uten å gå helt adundas.

tulipan

Vad var lätt som en plätt den här veckan?
Det må vel være å handle inn til middager denne uka, det var mye jeg hadde lyst på, så jeg kunne bare plukke varer uten å fundere på hva i alle verden jeg skulle lage meg.

Vad är som nålar i en höstack för dig?
Jeg bor i et hus som det "småspøker" litt. Ting blir borte i kortere eller lengre tidsrom. Det er liten vits i å begynne å leite, for en finner det aldri. Så plutselig etter et kortere eller lengre tidsrom så står det der, helt plutselig et sted som du ser det med en gang. I vinter var en sko borte, den leitet jeg veldig etter for en sko blir jo ikke bare borte. Etter noen uker sto den plutselig midt på golvet. Nei det var ingen som hadde gjemt den på skøy, for jeg bor alene. Pr i dag så mangler jeg en sovepose og skøytene mine. Håper de snart dukker opp igjen...

tulipan

Hur är du smidig som ett kylskåp? 
Eh her måtte jeg google litt, men jeg ble ikke noe særlig smartere. "Ironiskt menat för någon som är osmidig" I Norge har vi lite smidige kjøleskap og det uttrykket har jeg aldri hørt før heller, men prøver meg etter beste evne. Ved nærmere ettertanke så er det aldri noe som går smidig for meg. Det virker som livet mitt tar en omvei om det finnes en slik mulighet. Som å spille "stigespill" der jeg aldri treffer ruta med oppover stiger, bare de som har bratte lange nedoverstiger.

tulipan

Nå er det helg og jammen er det ikke spådd litt sol i helga, så dette kan bli bra.

9 kommentarer:

  1. jo, vi har också hittat på bra goda middagar.

    SvarSlett
  2. (jag tror faktiskt vi har "tomtar" i huset som gömmer saker...

    SvarSlett
  3. Det kan hända märkliga saker i våra hus. Hemma hör jag ibland steg på övervåningen fastän ingen är där. Jag utesluter inte att det är någon från andra sidan som är där. Men den ställer inte till med något, så jag låter den hållas.

    SvarSlett
  4. Det där var ett bra uttryck - ett hur som skämtar lite - för det är verkligen exakt så det känns när en sak försvinner o är totalt borta - sen bara är dom där på plats igen. :)

    Ha en fin helg

    SvarSlett
  5. Goda tankar och vackra bilder ger mig en fin fredagkväll!

    SvarSlett
  6. är det spöken i huset får en ju ha förståelse för att det försvinner saker

    SvarSlett
  7. Fina bilder, sköna färger det kan en behöva nu. Tänker på vår gamla stuga som vi hade, det var något spöklikt över det ibland....

    SvarSlett
  8. Dina bilder på tulpanerna är ljuvliga! De är verkligen färgklickar här, där det är smågrått med regn och sörja av gråbrun snö. Så tack för det! Du valde dessutom min favo färg - lila:-)
    Det där med spöken i ens hus/lägenhet är ju faktiskt den perfekta ursäkten när man inte hittar sina ägodelar - hahaha! Den var bara bäst!

    SvarSlett
  9. Roligt att läsa dina svar :) Här händer samma sak med saker som plötsligt försvinner för att efter ett tag dyka upp igen ... visst är det konstigt!
    Härliga bilder på dina vackra tulpaner!

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...