torsdag 27. januar 2022

Ukens ord "Nytt sted"

north sea gigant

 Når jeg dro på en reise sist fredag, så dro jeg til et nytt sted jeg aldri har vært tidligere. Så da ble det bakgrunnen for denne ukens ord. Ukens ord "nytt sted" (new place), er en naturlig fortsettelse av forrige ukes ord, som var reise. Når man reiser så kommer man noen ganger til et sted man ikke har vært tidligere. 

skip

Når man er slik landkrabbe som meg, så blir en litt fasinert av båter og havet. Jo større båt jo mer imponert. Store båter heter ikke båter da, men skip. Så egentlig kunne jo denne ukas ord vært det også. Men skip er et ganske snevert ord å tolke. 

skip

Tenk å hatt sin egen litt store båt, ja nesten et skip, slik at en kunne dratt rundt på havet og oppsøkt ukjente havner under fjerne himmelstrøk. Seilt rundt på alle verdens hav. Sånn sett var verden et penere sted i gamledager. Da havet var fult av fullriggere og sjørøverskip som fosset fram for fulle seil. 

skip

Tidligere var det vanlig at ungdommen fikk seg jobb når de ble konfirmert. Det var ikke uvanlig at 15-åringer dro hjemmefra "for godt". Enten ble de gårdsgutter eller så fikk de seg hyre på store skip som seilte i fjerne strøk. Til å være så hjemmekjær så liker jeg godt nye steder, bare jeg ikke blir der så lenge. 

Ukens ord

Jeg har tagget disse innleggene med #ukens ord så du kan bruke linken da vil alle innleggene om dette temaet ligge etter hverandre. Det kommer nytt ord hver fredag som du kan linke til en uke.

båter

Velkommen til å linke til ukens ord fra fredag, og neste fredag er det nytt ord.

*

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter
*

4 kommentarer:

 1. Ja, stora skepp är imponerande och jag har åkt en hel del med stora passagerarskepp. Från Sverige åker många med dessa skepp till Åland, Finland, Estland och Lettland bara för att det är ett roligt och ett billigt sätt att både bo och festa. Men numera har jag ingen lust. För många minnen som väcker saknad. Jag har aldrig längtat ut på större hav eftersom jag är lite rädd för oväder och vad som kan hända.

  SvarSlett
 2. Hej, häftiga båtar du fotat, jag lägger upp mitt bidrag på Tisdag, sen kommer jag att lägga upp utmaningen på Fredagar så hamnar jag i fas och lockar in fler. Kör på så hjälps vi åt för att få fart på det här :)

  SvarSlett
 3. Stora skepp och även kryssningsfartyg är imponerande. Så jag är helt såld på din andra bild. Funderar på vad det är jag ser på båten. Ser ju nästan ut som en petrokemisk anläggning i miniformat. Otroligt läckert. Skulle gärna gå ombord där och kolla hur det ser ut.

  SvarSlett
 4. Visst är det fint att kunna resa och besöka nya platser. Men nya platser kan man ju hitta även helt nära där man bor.
  Jag är väldigt fascinerad av hav och båtar och följde din resa längs Atlantvägen. Har gjort den men för länge sedan.
  Roligt för dig och för oss som tittar in att se lite nya platser via dig.
  Ha det gott.

  SvarSlett

Legg igjen en liten hilsen, det hadde vært hyggelig...