fredag 28. januar 2022

Utflukt i helga

gråhegre

Siden jeg hadde langutflukt sist helg, en skikkelig langhelg. Så da frister det ikke med de helt store sprellene denne helga. Jeg har bare planlagt en liten skøytetur på søndag med Kjersti. Litt ut i uka er det spådd litt snø igjen, så en må passe på når isen er blank.

gråhegre

Gråhegra har svært lang hals, lange ben og langt, spisst nebb. Den er omtrent én meter høy når den sitter på bakken, og veier 1–2 kilo. Voksne gråhegrer har hvitt hode og hals med en kraftig svart stripe fra øyet og bakover til den svarte, hengende nakketoppen. Oversiden er gråblå, brystet og buken hvite med svarte striper. Ungfuglen er jevnt grå og mangler den svarte stripen på hodet.

gråhegre

De brede vingene har en langsom slagtakt, og gråhegrene flyr med hode og hals trukket tilbake i S-form. Gråhegrene kan minne om traner i flukten, men tranene har som regel halsen strukket rett frem. Bena er lange og guloransje på voksne fugler, grønnblå på ungfugler. Gråhegra høres ofte på kveldstid med et gjennomtrengende hest «ka-kraaah» eller «frarnk». Fuglene søker som regel næring alene, men samles gjerne i flokker på øyer og skjær for overnatting.

kristiansund

Etter snart ei uke så er det vel på tide å gjøre seg ferdig med bildene fra Kristiansund og hjemreisen tidligere i uka. Jeg synes jeg fikk en god del ut av helga til tross for mye grisevær. Klart det føles ikke som grisevær for e som er vant til å bo der, men de syntes det var litt småsurt.

statue

På bryggekanten står det to statuer, litt spor av at Kristiansund er en fiskersamfunn.

skulptur

Klippfisk har vært en viktig del v samfunnet i Kristiansund.

kristiansund

Det var forholdsvis mange hunder å møte på når vi var på byvandringer. 

kjetting

Det ble noe macrofotografering på turen, men ikke alle ble like bra.

kjetting tare

Men jeg må innrømme at det fristet ikke så veldig å knipse løs i vindvær. Man blir ganske vælen på fingrene etterhvert. Bella var heller ikke helt overbevist om lange turer, når et hotellrom var innen rekkevidde. De to siste nettene lå vi hos hannhunden, å da var det greit å ligge i egen seng den femte natten.

Molde fergekai

Uten et snøfnugg ved havkanten, men fjellene fikk stadig et kritt hvitt dryss iløpet av natten.

Hav fjell

Jeg er nok mer glad i fjellet enn i sjøen, men etter runden jeg og Bella hadde i sommer og en langhelg i Kristiansund så er havet også blitt en favoritt gesjeft. 


2 kommentarer:

  1. Varför nöja sig med antingen sjö/hav eller fjäll när man kan få båda :D Häftigt med snöiga fjäll när allt annat är bart.

    SvarSlett
  2. Det ser grått och mäktigt ut i bilderna. Det kan ju ha sin charm också men om det är en semesterutflykt är kanske finare väder att föredra.

    Kram, Carina

    SvarSlett

Alltid hyggelig å høre hva du synes om det du leser her. Hadde vært veldig fint med en kommentar i ny og ne... Det setter jeg stor pris på!