fredag 21. januar 2022

På tur til Kristiansund

Kristiansund havn

 Fredagskvelden blir tilbragt i Kristiansund på Thon Hotell.

pakking

Testen hos dyrlegen på mandag viste ca lørdag som ideelt. Men når man har kjørt i 8 timer, så er det greit å teste fredag også. For at det ikke skulle bli svarte natta før jeg var framme, så ble det vekkeklokke denne fredags morgenen.  Delvis ferdigpakket dagen før, så det var egentlig bare å samle det nede i gangen.


Kristiansund er ikke helt ukjent, for vi har vært på firmatur på disse trakter et par ganger tidligere. Da fløy vi for å si det sånn og det tror jeg var veldig glad for. Jeg kjeder meg når jeg kjører bil.


Etter en te timers tid så tenkte jeg at Bella likte å få strekke litt på beina, for det hadde jeg virkelig lyst til. Det var vel noe av det siste glimtet av sol som jeg så i dag.


Selv om Dovrefjell var åpent, så hadde jeg forhørt meg litt med noen som pleier å kjøre der jevnlig, jeg ble anbefalt å kjøre om Molde når været ikke var knallbra. Så det ble snøvær og regnvær på turen. Ingen stopp uten om de nødvendige. Lettere lei radiokanaler ble jeg også, så da endte jeg opp med å ringe. Det er slett ikke likt meg. Tror vel aldri jeg har ringt tidligere bare for å tjatre for å få tiden til å gå.  Valget mitt på telefonlista over folk som kan tjatre noen timer midt på dagen er ikke veldig lang. Men Roger hadde tid, i det minste innimellom jobbing og at jeg mistet telefonsignaler. 


Så begynte det å skjære seg, jeg burde tatt hintet når jeg kom ned mot havet og det hadde vært meg og trailerne de siste timene... så ble det bare meg og ingen... Når jeg sender et bilde for å fortelle at jeg er i nærheten, snart for GPS'n sa 13 mil igjen. Så får jeg til svar... Hvor er du? Det navnet der har jeg aldri hørt før... Da skjønner du at du kanskje ikke er så inærheten som du tror.


Når en må zoome ut på kartet for å få med et kjent navn som er kjent, zoome så langt ut at veiene forsvant til og med. Du vet også at du har bommet litt på veien når brøytebilen ikke har kjørt der siste timen og jeg angret bitte litt på at jeg ikke hadde byttet bil med Marius denne turen. 


Når en følger et veinummer og GPS ber det ta første vei til høyre og venstre og jeg mistet vel egentlig helt retningen etterhvert, så er jeg brått inne på et veinummer jeg kjørte på en time tidligere. Som jeg da egentlig bare kunne fulgt opprinnelig. Jeg tror GPS'n min er satt opp for å unngå ferger ettersom jeg aldri fant riktig fergekai. jeg så ferga, men  GPS'n sa det var fire mil til jeg skulle svinge til venstre. Ergo konkluderte jeg med at dette var feil ferge.


              Selv om det ikke var akkurat tiden, så er det greit å sjekke. Elisabeth og Kristoffer var utrolig hyggelige og bød på knallgod Moussaka. Hundeflokken var rundt oss og de var like kosete som mine, flotte leonbergere. Jeg dro for å finne hotellet, det var slett ikke like enkelt, selv om jeg visste at det lå i Storgata. GPS'n sendte meg til Storgata, men det var ingen innlysende bygg som minnet om et hotell. GPS'n min har begynt å snakke igjen, trolig fordi jeg satt i telefonen med Knut Jarle mens jeg kjørte fra Sjøstjerna og til hotellet. Den kaklet når jeg snakket med Roger også, så det har nok en sammenheng.

Kristiansund havn

Vel installert på hotellet, fått på en ullgenser og vindtett jakke, så la jeg og Bella ut på en havnepromenade. Etter 8 timer i ro så var det godt å få til velså 10 000 skritt. Vi skal komme bort etter frokost i morgen, så skal jeg ta en tur ut mot havet og prøve  å få til noen bilder av kongeørn eller havørn før det blir mørkt. Jeg har allerede sett tre når jeg kjørte hit og ei i havna i kveld. Så jeg har håp om et bilde eller to.

Kristiansund havn

Kristiansund var en veldig trivelig by i mørket, så får vi se om den svarer til forventningene på dagtid også.

Kristiansund havn

Hr Yr sier opphold, så da har jeg trua!

Kristiansund havn

Jeg har blitt ganske flink til å ta bilder i mørket synes jeg. Men du verden så mange der har blitt som ikke har blitt bra i det heletatt før jeg har kommet så langt. Ennå er det endel som bare er å slette med en gang.


Tenk å kunne levd av å ta bilder av det en har lyst til... Det får bli når jeg blir pensjonist.

Kristiansund havn

Det er bare å nyte, kanskje jeg skulle forstørre opp noen av dem?

Kristiansund


2 kommentarer:

  1. Aldri vært i Kristiansund.. men ser fint ut av bildene her.. glad i sjø ! Kjøreturen hørtes slitsom ut da... God helg videre :)

    SvarSlett
  2. Vilken resa det blev. Man kan inte lita helt på en gps och jag har hamnat fel flera gånger. Nu för tiden försöker jag memorera lite bättre hur jag ska köra och om jag är på helt okända vägar händer det att jag har igång både bilens gps och mobilens. Den ena utan ljud och bara för säkerhets skull.
    Jättefina bilder som skulle göra sig väldigt bra som tavlor :D

    SvarSlett

Legg igjen en liten hilsen, det hadde vært hyggelig...