søndag 30. januar 2022

Trollveggen i Romsdalen

Trollveggen

Romsdalen byr på mange dramatiske og flotte utsiktspunkt. Trollveggen er Nord-Europas høyeste, loddrette fjellvegg. Opplev dalen med den smaragdgrønne elva Rauma, de stupbratte fjellsidene, flotte broer og frodige fossefall.

Trollveggen

Romsdalen er lang og smal med høye majestetiske fjell på hver side. I dalbunnen skummer den tradisjonsrike lakseelva Rauma i vill og vakker natur. Ved Verma går Rauma gjennom et 30-40 meter høyt juv og danner Slettafossen. Fossen er sikret med gjerder på hver side og har bro rett over. Trollveggen er Europas høyeste loddrette og overhengende fjellvegg på hele 1000 meter.

Trollveggen

Det var i Romsdalsalpene klatresportens vugge sto i Europa rundt 1880, og her ligger fortsatt flere av verdens vanskeligste klatreruter. På motsatt side av Trollveggen rager Romsdalshorn opp i 1555 meters høyde. Romsdalshorn er et yndet klatremål for både nasjonale og internasjonale klatrere.

Romsdalen

Til sommeren skal jeg ha god tid i Romsdalen! Slettafossen, Kylling bru og Sagelva Vasskraftsenter som noen av høydepunktene oppover dalen.


3 kommentarer:

 1. What a beautiful place and it looks ever so cold. Wow.

  Thank you for joining the Awww Mondays Blog Hop.

  Have a fabulous Awww Monday and week. Scritches to the furbabes. ♥

  SvarSlett
 2. Häftiga bilder och jag ser väldigt mycket fram emot att få följa med i din blogg när du reser i sommar :D

  SvarSlett
 3. I would love to explore here in the summer! Wow- so dramatic and beautiful. Lucky you to be living nearby!

  SvarSlett

Alltid hyggelig å høre hva du synes om det du leser her. Hadde vært veldig fint med en kommentar i ny og ne... Det setter jeg stor pris på!