lørdag 22. januar 2022

Atlanterhavsvegen

Nordmøre

Jeg vet ikke helt hva jeg skal si om dagen i dag. På en måte så gikk det slett ikke veien for Bella sin del. Det virker ikke som hun er klar og han er heller ikke overivrig, så da er det vel bare å krysse fingrene for morgendagen. Men dagen ble brukt bra synes jeg.

atanterhavsvegen

Etter frokost gikk turen bort til hannhunden, men han var ikke særlig interessert i dag heller. Etter å ha prøvd et par ganger så fant jeg ut at det var like greit å finne på noe noen timer for å teste etter middag igjen. 

atanterhavsvegen

Valget falt på Atlanterhavsvegen. Det er vel et veistrekke de flest har hørt om, om de ikke har kjørt der tidligere. Jeg har vært der på firmatur, og det har blitt noen endringer siden sist. Turismen har gjort seg gjeldne.

atlanterhvsvegen

Atlanterhavsvegen er kjent som «vegen i havet» og omtales som verdens vakreste bilreise. Med sine åtte broer bukter den seg som en sjøorm fra Kårvåg på Averøya til Vevang på fastlandet. Havet har vært vår viktigste transportvei i århundrer. Det er vår inntektskilde og utgangspunktet for uendelige aktiviteter og rekreasjon. Og nettopp her i Atlanterhavet fantes fisken og rikdommen. Det var et sterkt behov for bedre kommunikasjonsårer som kunne styrke handel og eksport ytterst ute i havgapet.

atlanterhvsvegen

Nasjonal turistveg Atlanterhavsvegen forbinder Averøy med fastlandet over øyer, holmer og skjær ved hjelp av åtte bruer over en strekning på 8274 meter. Veistrekningen omtales som verdens vakreste bilreise. Påbegynt i 1983, ble veien endelig åpnet i 1989. Byggingen av strekningen var en stor utfordring og vegarbeiderne opplevde hele 12 orkaner under konstruksjonen. I 2005 ble Atlanterhavsvegen kåret til århundrets byggverk i det 20. århundre. Atlanterhavsvegen svevesti og servicesenter er to spennende attraksjoner som ligger på Eldhusøya i Averøy. Eldhusøya er den største rasteplassen, vakkert beliggende i havgapet. Her er det vel verdt å ta et stopp. Servicebygget har en spennende arkitektur og rommer kafé, turistinformasjon og toaletter. Her finnes også en stor parkeringsplass.

atlanterhvsvegen

Rundt Eldhusøya slynger det seg en svevesti som går til dels på toppen av servicebygget. Her får du en imponerende utsikt til storhavet og «resten av verden». Utformingen av denne spesielle stien er ved Ghilardi+Hellsten Arkitekter. Svevestien er laget av en rist som nærmest flyter over terrenget, fundamentert med pæler.

atlanterhvsvegen

Planene for morgendagen er sove lenge, god frokost, luftetur med Bella og så sette kursen mot hannhunden. Krysse fingrene for en vellykket parring og et par timers pause og en vellykket parring til før jeg setter kurse hjemover. Da skal jeg finne ferga og ta korteste veien hjem.

atlanterhvsvegen

         Det regnet ikke, men blås noe. Men det hindret ikke oss i å gå en liten runde for å få strekt på beina.

atlanterhvsvegen

Svært skip passerte når jeg sto og kikket.

atlanterhvsvegen

Et øyeblikk der så så det ut til at sola skulle komme fram, men det gikk forholdsvis raskt over.

atlanterhvsvegen

Så satte den kursen til havs.

atlanterhvsvegen

Ikke den helt store bølgeskvulpen, men litt brus ble det.

atlanterhvsvegen

Bella stortrives på tur i havgapet.

atlanterhvsvegen

Tilbake på hotellet ble det litt lufting og da viste det seg at to hurtigruter er inne til kai samtidig, den ene lå fast og den andre dro.

atlanterhvsvegen

Er brua høy nok? Trolig i og med at skipet har kommet til kai allerede.

atlanterhvsvegen

La oss krysse fingrene for i morgen!


4 kommentarer:

 1. Beautiful. I love the ocean and all it provides.

  Fingers and toes crossed for a successful day tomorrow.

  Have a fabulous weekend. ♥

  SvarSlett
 2. Jag ska hålla tummarna hårt för att Bella och hennes kavaljer får till det riktigt bra i morgon.
  Jag var tvungen att googla atlanthavsvägen när jag såg dina fina bilder därifrån. Dit vill jag gärna åka någon gång och det är ju inte jättelångt från mig. Kanske ett resmål att lägga in i planeringen när alla restriktioner är borta :D

  SvarSlett
 3. Stort tack för denna fina tur. Har rest här för länge sedan men så fint att nu göra om turen med dig.
  Fantastiska bilder.
  Ha det fortsatt gott.

  SvarSlett

Legg igjen en liten hilsen, det hadde vært hyggelig...