tirsdag 4. januar 2022

Skøytetur på Tyrifjorden

  Røsholmstranda Tyrifjorden


I romjula var jeg og Ronja en tur på Røsholmstranda kombinert med en liten tur i butikken. Det hadde snødd litt så den optimale skøyteturen ble det ikke. Jeg hadde med meg skøyter, så jeg måtte jo teste de for vinterens første skøytetur.

Røsholmstranda Tyrifjorden

Jeg hadde fått med meg fjernutløseren hjemmefra, men kamerastativet lå igjen bak i bilen når vi satte kursen mot isen. Så da var det bare å se seg om etter en egnet stein å plassere kamera på.

Røsholmstranda Tyrifjorden

Det var ikke en levende sjel som hadde vært der på nysnøen, så den lå hvit og urørt så langt øyet kunne se. Det var et veldig fint lys denne dagen til tross for at det var overskyet vær.

Røsholmstranda Tyrifjorden

Kjekt å ha noe å sette seg på når en skulle knyte på seg skøytene. Isen var forholdsvis ujavn, men det var ikke så enkelt å se undernøen. Dermed  ble det ikke de helt store sprellene på isen denne dagen. Ikke blir det noe til helga heller regner jeg med. Ble forespurt om en innsats på jobb i helga. Regnskapet stenger fredag ettermiddag for 2021, så er det fult kjør med 4 revisorer på mandag. Det er endel som skal ferdigstilles før mandag morgen, så da er det bare å brette opp armene og bli ferdig. Årsoppgjør er jo bare i en begrenset periode.       

Røsholmstranda Tyrifjorden

Januar er en kald måned, men jeg må si jeg kunne tenkt meg en tur ut når jeg satt på jobben i dag. Knallfint vær, men litt småkaldt. Jeg fikk halvannen time overtid i dag, middagsinvitasjon hos mamma og pappa. Så var jeg klar for en tur i mørket sammen med Ingun og Sverre, før det ble dusj og reint på senga. Noen klær ble lagt sammen og noen ble puttet i vaskemakinen, men julepynten står godt fordelt utover huset ennå.

Røsholmstranda Tyrifjorden

Jeg har ennå ikke knipset et eneste bilde ed fotoapparatet i år, jeg har mer enn nok å ta av fra romjula ennå. Det er egentlig greit da jeg ikke er mye ute i daglys et par uker nå. Kanskje jeg skal ta en runde rundt kvartalet etter lunsj på jobben i morgen om været er like bra som det har vært i dag.

Røsholmstranda Tyrifjorden

5 kommentarer:

 1. Great shots. You and your furbabes are so have such fun. You're so talented with your camera too.

  Thank you for joining the Happy Tuesday Blog Hop.

  Have a fabulous Happy Tuesday. Scritches to the furbabes. ♥

  SvarSlett
 2. Lovely photos of your dog. Shame that you couldn't skate.

  SvarSlett
 3. Så flott lys det var den dagen! Skøyter er det mange år siden jeg hadde på beina.

  SvarSlett
 4. Fina bilder och kul att få se lite mer av Ronja. Hon hamnar ofta lite i skymundan av sina större kompisar. Här är all jul undanplockad nu, förutom gardinerna men de ska bort så fort jag har strukit de som ska upp i stället.

  SvarSlett
 5. I always loved walking in the snow after dark. It's so quiet and tranquil. Love your photos.

  Thanks for sharing your link at My Corner of the World this week!

  SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...