torsdag 6. januar 2022

Din vei til lykke

 furukvist snø

Det er ikke din jobb å redde eller fikse folk, men å elske dem.
Det er ikke din jobb å ivareta alt, men å puste.
Det er ikke din jobb å bli likt, men å være ekte.
Det er ikke din jobb å glede alle, men å si sannheten.
Det er ikke din jobb å gjøre alt, men å ta neste steg.
Lytt til ditt kloke og gode hjerte. Det vil alltid lede deg til din lykke – stol på det.

rim frostroser

Dette diktet av Bjørg Thorhallsdottir kom jeg over på nett i kveld. "Kjerringtanker" hadde kjøpt seg julegave til seg selv før jul. En sånn inspirasjonskalender skulle jeg hatt også. Men i steden hadde jeg fikset meg en annen kalender i fjor. Ja kalendere må være klare lenge før et nytt år starter. Så i fjor falt altså valget på en kalenderbok hvor jeg kunne sette inn ene bilder. Jeg var sikker på at jeg hadde kjøpt A4 format, men det var A5 format som dukket opp i postkassa. Så jeg må nok skrive mine egne inspirasjonstanker i den.

frostroser

Jeg var litt effektiv i dag etter jobb. Jeg har ryddet bort endel av julepynten. Jeg satte nemlig på en vaskemaskin også før jeg ble med Ingun en runde rundt hengebrua. Jeg hadde snøtt to timer overtid i dag, så da er det bitte litt godt å legge seg ned i badekaret og lese et par kapiteler i ei bok før en dumper ned i sofaen. 

furukvist rimfrost

Det blir liksom til at man holder dagen, man holder på med noe man liker og plutselig så forsvinner bare timene liksom. Så brått burde man ha lagt seg for en stund siden. Men sove kan man gjøre når man blir gammel. Jeg har fikset noen bursdagsgaver i kveld også. Jammen er det kjekt med litt nettshopping. Når man kommer over noe man tror blir bra, atpå til på salg, ja da er det bare å slå til da.

frossen kvist

Når man skulle ta det helt fritt og planløst dette Frivillighetens år, ja da synes jeg brått det røsser på med planer og alt man skulle ønske å få til i år. Jeg kan vel egentlig si det allerede nå at nyttårsforsettet om et planløst år, det har skjært seg allerede. Det er tross alt 5. januar...

isdam

Konseptet med å lage innlegg på kvelden over dagens begivenheter har holdt seg så langt. Det er ikke verst, men jeg har jo årsoppgjør på jobben og kveldene er mørke, så det er begrenset hva en får tatt bilde av. Ja for nå svikter til og med månen. Den er så si borte, bare en tynn stripe av ny måne som hang over Holleia i kveld når jeg gikk tur med Ingun. Vi legger stadig nye planer om ting vi skal prøve å få til gjennom året som kommer.

orekongler

Da er det godt å kunne øse av fjordåret, for de er ikke helt oppbrukt ennå. Det er mulig å få til fine bilder om man velger motiver når været ikke spiller på lag. Når sola uteblir og tåka ligger tjukk langt ned på dalsiden.

tåkekvist

Jeg deler linken stort sett hos Comedy Pluss. Det er et flott sted som samler linker til andre folks hverdag så si jorden rundt. Du må selv legge inn din link og kan gå inn på alle de andre som legger inn sin link, for å hente litt inspirasjon. Inspirasjon til både bilder og steder som kan friste å besøke. Det blir nok ingen utenlandstur i år heller, men jeg har mye uutforsket i Norge ennå. Jeg må bare få gjennomført dette valpekullet først.

tørrgran

Om du er like spent som meg, så venter vi fortsatt på løpetid her i huset. Spørs om det ble litt uro i flokken når Tessy brått ble borte rett før jul. Men Bella skvetter mye på tur, det har hun holdt på med siden Tessy hadde løpetid. Så nå setter hun nok snart igang. Men erfaringsmessig så drøyer det når man venter på at den skal starte, håper man at den uteblir noen uker, så kommer den.

frost blad

En fordel med at den drøyer er at valpene blir født lenger ut på våren, og får en varmere velkomst til livet utenfor. Ja det er ikke mange månedene til nå før vårsola varmer og snøen smelter, vannet sildrer og renner og hestehoven dukker opp i grøftekanten. 

grantopp

* *


6 kommentarer:

 1. So beautiful. Your camera loves you and you love your camera. Wow.

  Thank you for joining the Wordless Wednesday Blog Hop.

  Have a fabulous Wordless Wednesday, Lillian. Scritches to the furbabes. ♥

  SvarSlett
 2. Vakre bilder! Nyttårsforsetter er bortkastet energi for meg, for det er bedre å ha et langsiktig mål uavhengig av nyttår. Da innbiller jeg meg at det er lettere å klare det.

  SvarSlett
 3. Det var kloka ord som jag instämmer i i dikten.
  Det är underligt hur planerna börjar dyka upp av sig själva redan nu och jag tror att 2022 blir ett bra år. Kanske blir det inte lika långa resor genom hela landet igen men det blir i alla fall minst en resa söderut (inom landet).
  Jag har funderat och tänkt på Bella och hennes kommande dräktighet. Jag hoppas att inga gränsstängningar eller vaccinkrav ska hindra dig. Jag är ju, som du vet, för att man ska vaccinera sig men jag är också för att det ska vara frivilligt. Men jag har undrat om inte det skulle bli ett hinder för att komma till den blivande pappan i Sverige. Men du har säkert en lösning på det.

  SvarSlett
  Svar
  1. Pappan er født i Sverige, men bor i Norge :) Så det går helt greit.

   Slett
  2. Vad bra! Då behöver jag inte oroa mig för hur det ska gå :D

   Slett

Alltid hyggelig å høre hva du synes om det du leser her. Hadde vært veldig fint med en kommentar i ny og ne... Det setter jeg stor pris på!