fredag 7. januar 2022

Svart katt over veien

svart katt

Svarte katter har vært sterkt knyttet til overtro og mytologi. De har vært fryktet, misforstått og utsatt for masseutryddelser. I dag tenker forhåpentligvis de færreste at den svarte katten står i ledtog med djevelen. Likevel er det gjerne den svarte katten som har minst sannsynlighet for å få et nytt hjem. Omtrent 60 000 svarte katter ble drept i Italia hvert år. Rett og slett fordi de er svarte. Jammen er det godt at Daisy ikke er italiensk.

lurven

Lurven tar livet med knusende ro. Ingen grunn til å stresse for litt overtro.

lurven

I middelalderen var frykten for svarte katter så stor at bare det å eie eller mate en svart katt, kunne føre til henrettelse. I vestlig historie har svarte katter blitt sett på som et ondt tegn, og de ble særlig knyttet til hekser. Noen mente at svarte katter var hekser som skiftet form, eller at de sto i ledtog med djevelen. Andre trodde at det å se en svart katt var et varsel om et nært forestående dødsfall.

daisy

Det er ikke ofte Daisy forlater faorittplassen sin når det er vinter, regner eller av en eller annen annen grunn ikke er så behagelig ute. 

lurven daisy

Det hender Lurven benytter anledningen når hun har vært på rommet deres for å spise. 

lurven daisy

Men noen stor utskeielse er bare å glemme. På sommeren er hun mye ute og er egentlig en ivrig musejeger. Men da er det sommer.

daisy lurven

Feline Friday er enkelt å bli med. "Alt du trenger å gjøre er: Legg ut et bilde, tegning, tegneserie eller video av en katt (de kan være dumme eller søte). Sørg for at du legger igjen en lenke til innlegget ditt, så besøker jeg ditt Feline Friday-innlegg. Hvilken bedre måte å starte helgen på enn med en katt!"

pusekatt kattepus pus katt


4 kommentarer:

 1. Black cats rock. Black dogs rock too. I've had both and they are the best ever.

  Thank you for joining the Feline Friday Blog Hop.

  Have a purrfect Feline Friday and weekend, Lillian. Scritches to all the furbabes. ♥

  SvarSlett
 2. Jeg har to svarte katter. Den ene en brunsvart og den andre svart og hvit. Overtro kan gjerne utryddes hvis det er mulig. Det er fine katter du har.

  SvarSlett
 3. Vi har haft två svarta katter, den ena med vita tassar och lite vitt på bröstet. Jag kan inte förstå varför de ofta väljs bort när katter från katthemmet ska adopteras. Men så är det men som tur är finns det undantag. Kul att få se dina fina katter. Daisy verkar vara ungefär som min sista hund Kasper. Han sänkte sig helst inte till andra hundars nivå och ville inte leka. Han hälsade gärna men sedan räckte det.

  SvarSlett
 4. Daisy is beautiful. Before Eric and Flynn I had 3 brothers, 2 were black and one was black and white.

  SvarSlett

Alltid hyggelig å høre hva du synes om det du leser her. Hadde vært veldig fint med en kommentar i ny og ne... Det setter jeg stor pris på!