fredag 29. januar 2016

Hvordan gikk januar egentlig?


Husker du jeg kjøpte meg en inspirasjonskalender i slutte av året. Der hver måned hadde sitt mål? Nå som januar er snart over er det vel på tide med en liten oppsummering av måneden.


Inspirasjonskalenderens januar mål er lykke, eller utfordring på hvordan vi finner lykken. Jeg er av den oppfattelsen at enhver er sin egen lykkesmed. Man må faktisk gjøre noe selv for å oppnå noe for sin egen del. Siden jeg da fikk i oppgave å være lykkelig i januar, ja så prøvde jeg det.


På jobben har jeg prøvd å gjøre ting som jeg har trodd at kanskje kunne glede noen. Det lille ekstra, det litt uventede, gi andre ros når de har gjort noe bra. Prøve å se mennesket og ikke bare funksjonen dette mennesket har på jobben.


Hjemme så har jeg på en måte fulgt samme taktikken. Prøvd å etterkomme middags ønsker, holde det reint og pent. I går ble det litt ekstra støvtørking av kingelvev i kriker og kroker.Nye gardiner både på kjøkkenet og i stua. Klær vasket, tørket og lagt sammen. Hundene har fått skiturer og andre turer, har fått noen tyggebein i ny og ne. Egentlig er jeg ganske kip på slike ting, så nå har dem vel trodd det har vært julaften hver uke,


Kalenderen ba meg også gjøre ting du ikke kan eller unngår fordi jeg er redd. Dette er året for å møte sin egen frykt. Finn ut hva jeg frykter og hvorfor. Lag en liste over ting jeg skulle gjort i livet mitt, men som jeg har vært for redd for å gjøre pga frykten for at noe galt eller feil skulle skje. Bruk tid på å se for meg hva som er det verste og hva som er det beste som kan skje hvis jeg gjennomfører det.


Akkurat det stadiet er jeg over for noen år siden. Jeg har fått en god del selvinnsikt gjennom livets erfaringer, gjort meg endel tanker om forskjellige ting. Og er kanskje litt vel i overkant prinsippfast. Men man trenger vel ikke finne opp hjulet to ganger, eller gå på de samme brøler'ne gang på gang. Man må da kunne lære av sine feil? Erfaring er ikke hva du lærer, men hva du gjør med det du lærer var det en klok person som sa engang i tiden.


En undersøkelse viste at det gamle folk stort sett angret på, var ting de ikke hadde gjort. Jeg vil ikke sitte som gammel og angre på ting jeg egentlig hadde lyst til, men ikke gjorde. Gå for det du vil ha, om det ikke er verdt å kjempe for, nei så vil du vel egentlig ikke ha det heller.


Jeg har derfor ikke noe jeg ikke har gjort fordi jeg har vært redd for å gjøre det. Jeg gjør det jeg har lyst til. Jeg har bare ett liv, og det skal jeg leve som mitt. Jeg skal ikke bruke opp mitt liv på å leve andres liv. Nok av eksempler på de som har ofret hele sitt liv på andre, og sitter igjen gamle og ensomme når livet ebber ut.


Du kan jo ikke vite hva du egentlig vil om du ikke kjenner deg selv, kan du vel?


Selv om man er to, så behøver man ikke å tilbringe 24 timer i døgnet sammen. Tror alle blir lykkeligere av å kunne gjøre ting de virkelig vil uten å måtte ha tillatelse av den andre eller måtte kompensere med noe for å "få lov".  Jeg har den enkle filosofien at om du nekter noen noe, så blir de sure fra du sier nei, fra til de skulle ha gjort en ting, de er iallefall sure når de skulle vært på denne tingen og en god stund etterpå. Om en derimot sier ja, så er de blide i forkant, så er de borte en stund og så er de overlykkelige når de kommer tilbake. Høres ikke det best ut å si ja med en gang?


Passer ikke andres vei til deg, nei så må du velge deg din egen vei.


Månedens ord er LIDENSKAP. Min store lidenskap er hunder, de er enkle vesener å forholde seg til. De er overlykkelige hver gang du kommer hjem, klager aldri på noe, tar oppvasken sin og har veldig lite klær som må vaskes. De protesterer aldri når kamera blir tatt fram, og slutter aldri å posere. De er fornøyd bare de får være i nærheten av deg. Lykkelige når de får være med, og storfornøyd om det blir tur i skauen eller på fjellet.


Ting blir ikke bedre om du gnåler opp igjen og opp igjen om det samme. Bli ferdig med ting og gå videre i livet. Fortiden kan gjøre deg blind for framtiden.

På mandag er det ny måned med ny inspirasjon...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...