tirsdag 26. januar 2016

Strømløst


Denne lille krabaten var det ikke enkelt å ta bilde av, ikke før jeg hadde fått den i fokus så flakset den til neste kongle. Den sang av full hals hele tiden, så det var enkelt å høre hvor den var. Men når en først må finne den med blikket, så med kamera for å zome inn på den og trykke på avtrekkeren... men til slutt klarte jeg det. I forkant så endte jeg opp med mange konglebilder uten fugl. Begrenset hvor mange en trenger av det,


Jeg hadde ikke før kommet hjem fra jobb i dag før strømmen forsvant. Satt en stund, men når det ikke er strøm så er det begrenset for hva en kan foreta seg. Siden vi har egen brønn som det er pumpe på, så har vi ikke vann når strømmen er borte. Men en ting gjorde vi ikke, vi frøys ikke! Vedovnen fungerer veldig bra både med og uten strøm. Tipper dem jubler de med varmepumpe når strømmen ikke kommer tilbake forholdsvis raskt. 


Det ble brødmat til middag i dag, så når strømmen var tilbake etter en times tid så var det ikke middagslaging som var i sentrum.


Strømleveringen var nok mer ustabil tidligere, da hendte det rett som det var at den var borte i mange timer hver gang om vinteren, Så fikk vi egen transformator nede på jordet fra lavspenten som går der. Men i ettermiddag var hele bygda mørklagt, Når man ikke bor i byen, så skjønner jeg ikke at folk tørr å basere all oppvarming av boligen sin på strøm. 


I helga ble det en liten runde nede ved elva. Det er ikke så ofte jeg går der med hundene, men nå var det ikke mye snø så da er det forholdsvis greit å ta seg fram i havna.


I og med at fossen ikke er helt frosset, så var det mye is å ta bilde av med mengder av istapper.


Vann og kuldegrader er aldri feil, det endres fra dag til dag.


Det er lekkert ute i naturen. Ronja var veldig flink til å holde seg inne på land. Malin var litt mer fristet til å sjekke ut, men holdt seg klokelig i skinnet når jeg fulgte med.


Det var forholdsvis kaldt for disse to frysapinnene i helga, så det ble genser og dekken,


Men på land holdt Ronja full fart.


Jeg kunne gått ved fossen å tatt bilder en god stund til, men en blir litt kald på fingrene når en skal ta bilder. Jeg får iallefall ikke til å ta bilder med votter eller hansker. 


I morgen er det fridag, spørs om jeg skal sjekke opp hvordan det går med bilen min da. Må si jeg savner den gamle vectra'n, er ikke helt komfortabel med automat BMW jeg altså.


Ut å tisse til kvelds? Nei jeg kan holde meg jeg... 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...