lørdag 9. januar 2016

Siste dag med julelys


Det været som er på formiddagen, slik blir det i Juli.
Været på ettermiddagen, forteller deg hvordan August blir.


I dag tidlig nappet jeg ut ledingen til julepynten ute, nå får jula være over for denne gangen.


Nå har en tredjedel av januar er så si over, nå er det nedtelling til våren og ikke minst påsken med nye fridager som kan nytes.


Formen har ikke vært det helt store denne uka. Jeg har vært stort sett kald og småfrossen, litt småvondt i hodet så de lange turene har uteblitt. Jeg har gått en runde oppe i havna med hundene om kvelden etter middagen. Men i dag ble det tur til Veme sammen med pappa. Alle flatene var med og Malin holdt godt følge, flatet ut foran ovnen når vi kom hjem igjen.


Men det blir dårlig med bilder i en slik hverdag. Det begynner å bli litt lysere på ettermiddagene, for nå går det faktisk ann å kjøre hjem fra jobb uten å sette på fjernlysene på bilen, Ikke mange ukene nå så rekker jeg kanskje tur med hunder før det blir stup mørkt om kvelden.


Ta bilde med hodelykten på hodet var ikke særlig vellykket, det ble litt bedre bilder med hodelykten i hånda. Problemet da var at jeg ikke fikk zomet inn.


I dag snør det tett, det skal det gjøre i morgen også, så nå er det vel bare å leite fram skiene.


Til helga kommer Merethe hjem igjen, så da blir Tessy overlykkelig for å sove i dobbeltseng. Jeg håper på solskinn, så jeg kunne prøve filteret som Merethe fikk til jul. Håper hun har med seg kamera hjem.


Jeg og Hilde har planlagt en cachetur, for noen er en avhengig av at isen er trygg for å komme seg ut på øyer, ellers må en vente til sommeren og svømme...


I dag er det skinkesteik i ovnen, så jeg gleder meg til middag. Problemet når en har noe som er skikkelig godt til middag, så spiser en gjerne litt mer enn man burde.


Etter turer i mellom 15 og 20 kuldegrader om kvelden, da er det godt med en vedovn å varme seg på.


Jeg synes det er godt å kunne dumpe ned i sofaen etter en slik tur selv jeg.


Ronja var litt seig etter byturen, så i går ble det full sjamponering på henne. De andre er litt småseige i pelsen de også, men de skal få vente med bading til det blir litt mildere. Holder bedre på varmen med litt fettlag enn helt reinvaskede. Men bad skal det bli før det blir varmegrader.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...