søndag 24. mars 2024

Hestehoven er kommet

 hestehov hvit gjeterhund

Rein lykkefølelse må jeg si det er når de første hestehovene titter fram fra kald vinterjord. Når de presser seg fram mellom vissent løv fra i fjor og tørt gras. De små knall gule små blomstene som gir håp om at det kommer en sommer om ikke så lenge.

hestehov hvit gjeterhund

Jeg har kikket etter dem når jeg har kjørt forbi, men hestehovene lukker seg om det ikke er lyst nok. Så tidlig morgen eller på ettermiddager uten sol så er de ikke så enkle å få øye på når en kjører sakte. Fredag med påskeferie så stoppet jeg ved butikken og jammen var det hestehov i skråningen.

hestehov hvit gjeterhund

Nei hestehoven er ikke kommet hos meg, men på vei hjem fra jobb. Det er nok ikke så lenge før de titter opp her heller. Over påske skulle mye vært gjort. Varga fikk være med ut av bilen for å sjekke vårtegnet. Hun var veldig interessert og luktet skikkelig på hestehoven. Det så nesten ut som hun hadde tenkt å spise dem til å begynne med.

hestehov hvit gjeterhund

Men de fikk stå i fred og ingen måtte bøte med livet.

hestehov

Leste på facebook at noen hadde funnet blåveis også, så jeg må kanskje ta meg en tur til Åsa om ikke så lenge. Kanskje jeg finner noen jeg også. Kan jo kombinere den turen med å se på høylandsfeet som holder til bak skolen der. Men da må det være sol. 


10 kommentarer:

  1. Ja, de har jeg sett noen av de her også nå. De ser ut som små soler.

    SvarSlett
  2. We know them as "Colt's Foot."

    SvarSlett
  3. Hooray for the bright and pretty signs of Spring!

    SvarSlett
  4. They are pretty. We know spring and summer are coming when the azaleas bloom, and they are "busting out all over" here.

    SvarSlett
  5. Det är verkligen ett vårtecken och jag har börjat hålla utkik här också. Men nu kom det mer snö så det dröjer nog ett tag. Jättefina bilder på en nyfiken Varga när hon undersöker de gula små solarna :D

    SvarSlett
  6. Wonderful photos of this early spring flower in bloom. And you have a great looking dog.

    SvarSlett
  7. Oh I love the spring flowers and your adorable new furbabe. So cute.

    Thank you for joining the Awww Mondays Blog Hop.

    Have a fabulous Awww Monday and week, Lillian. Scritches to the furbabes. ♥

    SvarSlett
  8. Thanks for being a mentor and guide through the valuable lessons shared in your blog. Engage with like-minded Aviator gamers on our blog.

    SvarSlett
  9. stop and smell the daisies :-). or in this case dandelion.

    SvarSlett
  10. Takk for mange gode turtips. Jeg blar gjennom alle turene du har vært på og noterer ned steder jeg ønsker å besøke. Et par tips: Skriv gjerne i innledningen hvor du er på tur (bedre stedsbeskrivelse). Og et lite fototips: Når du tar bilder av vann, prøv å få bildet vannrett så det ikke "renner ut" i en av endene. Jeg skriver blogg fra turer jeg har vært på, se www.fotoper.no. Jobber forøvrig med ei ny bok, "Opplevelser på Ringerike - del 3", utgivelse 1. oktober. Gleder meg til å lese om flere av turene dine.

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...