fredag 1. mars 2024

Fast onsdags program

 hvit gjeterhund

 Når man har fått seg valp så må man justere litt på faste ting i hverdagen. Jeg er ikke sørlig fan av å måtte noe den dagen til det klokkeslettet. Jeg liker litt mer impulsivitet nå som jeg bare har meg å bry meg med. Men det blir henting av Sofie i barnehagen hver onsdag, nesten siden hun startet i barnehagen tror jeg. 

kalver kuer hereford

Varga måtte vente i buret i bilen mens vi var inne hos kuene. Hun har blitt veldig flink til å roe seg i bur. Vi har endel tisseturer ut iløpet av en arbeidsdag, men vi får da jobbet litt også. 

kalver kuer hereford

Hun storkoser seg i fjøset. Da er det skravling og peking både for meg og kuene. Kalvene liker Sofie, det er nesten så de hører etter hva hun har å fortelle.

kalver kuer hereford

Samspillet mellom unger og dyr er helt unikt. Livslangt vennskap, bare synd de har litt forskjellig lengde på livsløpet sitt.

kalver kuer hereford

Disse to hadde mye å snakke om på onsdag.

kalver kuer hereford

Det ble mye kos også. Hun er så flink når hun er i nærheten av dyr. Sånn er hun når hun er inærheten av Varga også. Hun er rolig og strekker hånda sakte fram. Venter på at dyrene skal ta neste steget.

kalver kuer hereford

Mamma'n står og følger med og håper på å få litt kos selv etterpå.

kalver kuer hereford

Vi kom når Øystein gjorde siste innsats, så vi ble tildelt oppgaven med å slukke og lukke før vi dro hjem. Så de oppgavene ble utført etter beste evne.

sauer

Vi var en liten tur bort til sauebingen også, men det er liksom kuer som er saken for Sofie.

sauer

De aller fleste hadde samlet seg rundt matfatet, som akkurat hadde blitt fylt opp.

kalver kuer hereford

Det har blitt våren på kuene, de har fått utvidet utebingen sin.

kalver kuer hereford

Sofie var ikke særlig enig i at vi måtte valse oss mot bilen. Denne onsdagen skulle hun ikke være med meg hjem for å spise middag, kose oss og ta et bad før jeg kjører henne hjem før leggetid. Jeg fant ut at Sofie kom til å bli litt mye aleine inne når jeg må ut med Varga så hun ikke tisser inne. Så jeg får drøye vanlig onsdagsrutine når Varga kan gå ut for å tisse på egenhånd.

hvit gjeterhund leonberger golden retriever

Når Sofie er avlevert hos Kenneth, da var det på tide å få ut litt energi på Varga. Først en rolig arbeidsdag, så bilkjøring til barnehagen og fjøset. Venting i fjøset og kjøring til Kenneth før vi var hjemme igjen. Den valpen imponerer meg. Det er ikke mye hun låter, men litt er det jo. Stort sett når hun er litt lei på jobb. Men gir hun seg ikke i buret på jobb, så må hun stort sett på do når vi kommer ut.

hvit gjeterhund leonberger golden retriever

Pappa holder på med ved, så sagflishaugen var veldig spennende.

hvit gjeterhund leonberger golden retriever

Vi holder på en times tid ute på gårdsplassen, litt nedover mot postkassa og bortover jordet, før vi går inn igjen for å fikse middag. Det er så godt når det bar blitt litt lyst på ettermiddagen igjen. Da rekker man utrolig mye etter jobb også.

hvit gjeterhund leonberger

Den største ulempen når man har flere hunder er at man må ta de med litt hver for seg. Særlig viktig med valper for å gjøre de selvstendige og ikke avhengig av flokken. Når jeg har valp så tar jeg med valpen aleine flere ganger i uka, Varga har et veldig sterkt hode. Veldig søkende mot alle situasjoner og fremmede folk. Setter de seg ned på golvet til henne så velter hun seg overende og stuper formelig kråke . Kos blir det over hele kroppen og hun er ikke skeptisk til å blottlegge magen fra første stund.

katt pus pusekatt kattepus

Oliver er aldri mer enn to meter unna når vi er på tur. Noe mer nysgjerrig katt enn han veit jeg ikke om.

hvit gjeterhund leonberger pus katt

Jeg er veldig fornøyd med flokken min, og tror Varga blir et veldig godt bidrag til den. Når man har valp pleier jeg å ha den med på alt som jeg kan tenke meg at den skal være med på når den blir voksen. Alt er så mye enklere å trene med valp enn å skulle få en voksen hund til å gjøre om det er helt ukjent for den. Er hunden vant til at det stadig er ukjente ting den må, så er det aldri noe problem. Er hunden født med et sterkt hode er mye av jobben gjort, men da trenger også hunden andre utfordringer enn om du skal lage en sterk hund.

hvit gjeterhund

Helt utrolig nesearbeid på Varga, så jeg må utvilsomt utnytte og bygge videre på snuseevnen hennes. Jeg har en mistanke om at snusingen kan få henne opp i noen utfordringer og overraskelser også.


Jeg er glad jeg har hatt hunder siden 1988 så jeg har lang erfaring av forskjellige raser. Jeg har en ganske stor verktøykasse å plukke verktøy fra. Så jeg tror ikke Varga blir noen utfordring som hun kanskje kunne blitt om jeg aldri hadde hatt hund tidligere. 

God hælj alle sammen!






5 kommentarer:

  1. You have quite a collection of animals. I loved seeing the white faced cows, herefords I think. Time was that was what the ranchers here raised. I had an uncle in Idaho who up until he died had herefords. Everybody has gone with the black angus cattle now.
    I love your dogs.

    SvarSlett
  2. Sofie sure does love visiting the animals and it's nice she is growing up with an appreciation of them all.

    SvarSlett
  3. Herlige bilder av dyrene og av Sofie. Ja, det hjelper jo å ha erfaring fra før når en får seg en valp.

    SvarSlett
  4. Barn som aldrig kommer ut på landet eller får chansen att vara med djur missar något väldigt bra och viktigt. Sofie har med sig respekten och kärleken till djur sedan hon föddes och jag är övertygad om att det gör henne till en fördomsfri och respektfull liten person :D Hon har ju sett hur farmor gör :D
    Varga är redan trygg och nyfiken och med din hjälp kommer hon att vara lika trygg i alla situationer. Hon är så otroligt söt :D

    SvarSlett
  5. That was a lovely day at the barn with you and Sofie.

    I'm glad Varga is getting along well and is already such an important member of your family.

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...