onsdag 11. desember 2019

Julemarked


På søndag var det julemarked i Hønefoss. Da tok jeg med meg Bella, Merethe og Tessy nedover for å møte Kjersti med Frida. Lettere snøvær som ble til regn innimellom så noe drømmedag ble det ikke akkurat. Vi tok en liten runde på torget og innom fengselshagen for å sjekke julestemningen i byen.


Bella er en drøm å ha med seg rundt, hun tar alt på strak labb og hilser gjerne på både to og firbeinte.


Det var ikke bare rask og trøss der, men en del som jeg faktisk kunne tenkt meg. Noe var akseptabelt, mens annet var svindyrt.


Jeg synes julekranser er veldig fine, det synes Bella også. En sånn krans har jeg hatt et eneste år. Jeg hadde den på ytterdøra. Det fungerte helt fint til det var en hund som oppdaget den og syntes den hang litt dumt på døra. Den ble hektet ned og plukket fra hverandre i sine respektive deler før isopor ringen ble smuldret opp utover gårdsplassen sammen med granbaret.


Smykkene så ganske fine ut til hun sa det var brent leire som var malt. På avstand så det ut som stein.


Stilige nisser og gamle folk var til salgs, men de hadde bare vipps. Det har ikke jeg så da ble det ingen handel. Det er en prinsippsak.


I fengselshagen holdt dyrene til. Bella bryr seg ikke nevneverdig om andre firbeinte. De er som en av inventaret. Så sant det ikke er Frida da, for da skal de leikes.


Julepyntet og salgsboder innimellom aktivitetene. Både ridning og kjerrekjøring med hester.


Stilige fuglekasser


Bella er gladelig med på litt poseringstrening. Når man har valp må man benytte enhver anledning til å gjøre noe en ikke pleier å gjøre.


Dama poengterte at de ikke var så glade i hunder, men jeg mener at drar dem med seg Alpakkaer til byen så må de tåle de hundene som er der. For min del så det ut til at det var dama som hadde mer problemer med hunder enn alpakkaene hadde.


Alle hadde pyntet seg med røde sløyfer for anledningen.


Frida er riktig så flink til å posere hun også. Kjersti har jo tross alt lomma full av godbiter.


Tessy er tross alt en gammel dame og har vært med på poseringsrunder hele livet, så hun går nesten uoppfordret opp på det meste når det er kamera i nærheten. Så er det ekstra gromt når Merethe er hjemme.


På sommeren er det blomster rundt statuen, så nå benyttet vi anledningen til å plante rumpa godt opp i blomsterbedet ved statuen.


Det var endel nisser som sto til pynt rundt omkring bodene.


Frida var ikke så vond å be hun heller,


Jeg synes dombjeller låter så fint, så til neste jul skal jeg kjøpe dombjellekrans til Bella så kan vi trekke småunger en runde i kjerre.


Hæ? Særriøst?


Det var både vaffelsteiking og matlaging på torget.


Etter en times tid dro vi hjem igjen for å spise restepizza og fyre i ovnen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...