torsdag 5. desember 2019

Drøm er drøm


Drømmer det det som holder oss oppe til tider. Drømmer er det som vi kan få til å bli som vi vil. Drømmer har ikke noe med virkeligheten å gjøre, så forutsetninger er helt uvesentlige. For et hav av år siden skreiv jeg dikt. Både overfladiske og litt dypere, Denne permen kom jeg over en dag jeg ryddet litt i gamle saker. Ikke alle var like bra, men jammen var noen av dem slett ikke verst. Kanskje de dukker opp etterhvert.  Ett har jeg allerede lagt ut. Kanskje på nyåret som søndagsinnlegg da jeg er ferdig med listene som har kommet på søndagene nå om dagen.


Vi har også drømmer som vi har om natta når vi sover. De kan være både og de også. Noen er bare vås og tull, andre gir oss høy puls og svette. Vi er like slitne når vi våkner som før vi la oss. Noen ganger helt utkjørte. Det er ikke ofte jeg her mareritt, men det hender. Da drømmer jeg ofte at jeg finner døde folk. Gjerne folk jeg kjenner. Og det er folk som lever i beste velgående i dag.


De som husker drømmene sine har en annerledes hjerneaktivitet i løpet av natta enn de som ikke husker. De som husker mange drømmer våkner dobbelt så ofte om natta som dem som husker lite. Fordi de våkner oftere, husker de også mer. Man må nemlig våkne innimellom for å kunne lagre drømmer i langtidsminnet. I motsetning til det man trodde for noen år siden, drømmer vi under alle typer søvn. Drømmene kommer ikke bare under REM-søvnen, der øynene beveger seg bak øyelokkene. Da er det greit med dagdrømmer som en kan styre selv. Da er det ingen problemer eller noe som butter imot. Nei da er det bare glede og lykke og alt løser seg mye bedre enn forventet. 


Jeg har noen drømmer for neste år. Det er noen ting jeg skal. Noen ting jeg har lyst til og noen ting jeg håper på å få til. Jeg skal satse på sol oppganger og solnedganger i 2020.  Jeg skal ha solnedgang og soloppgang på Nautskardfjellet i telt. Jeg skal ha soloppgang på Verdens ende, gjerne en solnedgang der også med overnatting i sovepose ute på svaberget. Gjerne i selskap med Hot, Handsome, Handy man.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...