søndag 22. desember 2019

Uka som gikk


Halve desember er gått og jeg er ferdig med alle innleggene i ABC-måneden. Noen av bokstavene var ikke like enkle, så det var ikke alle dagene som fikk en personlig vinkling. Så det var vel egentlig ganske naturlig at jeg valgte Ukas oppdateringer for bokstaven U. Da kan jeg jo fortsatt legge ned litt jobb i bloggen daglig som jeg pleier.


Livet handler om å ta valg og takle konsekvensene. Så resten av året skal jeg ikke gjøre noe, hverken gjennomtenkt eller særlig omfattende ting. Nei ei uke til på jobb nå, så er det juleferie. Søndag kjøpte jeg premiere billetter til "Tunnelen". Når jeg og Patran har sett både "Bølgen" og "Skjelvet" så er det vel logisk å se "Tunnelen" også. Siden premiere er 25. desember så er det ikke sikkert det er så enormt med folk som skal se den heller.

* *

Tunnelen er et intenst spenningsdrama om en ulykke i en tunnel, som raskt eskalerer til å bli en kamp om liv og død for de involverte. En tankbil kolliderer i en tunnel i den iskalde norske fjellheimen. Barnefamilier, ungdommer og turister blir brått og brutalt sperret inne i mørket. Utenfor herjer snøstormen, og hjelpemannskapene står fast. Tankbilen begynner å brenne, men kommer hjelpen frem i tide?


Helga besto av turer med hundene i sludd og småregn, julefilmer på tv og kattekos i sofaen. Det er ikke mye mer å finne på egentlig, for det jeg hadde mest lyst til var å dra på butikken for å kjøpe godteri. Ikke bare litt godteri heller, men jeg klarte meg hele helga!


På jobben på mandag fikk vi en stor isoporkasse med mange poser med hvitt pulver. Hadde det vært en annen bedrift så hadde de ropt "Miltbrann"! Miltbrann – også kjent som anthrax – er en infeksjon som forårsakes av bakterien Bacillus anthracis. Miltbrannbakterien kjennetegnes ved at den i motsetning til de fleste andre bakterier kan danne sporer. Dette er inaktive og meget hardføre bakterier som kan ligge flere årtier i "dvale". Miltbrannbakterien har lenge vært utprøvd som våpen i biologisk krigføring. Man vet ikke hvor mange land som har utviklet bakterien til slik anvendelse. Men hundrevis av laboratorier verden over har lagre av miltbrannbakterier til forskning, diagnose av sykdommen og utvikling av vaksiner. Miltbrannsporer kan innåndes, spises eller komme inn i kroppen via sår. Inne i kroppen tilbakedannes de inaktive sporene til aktive bakterier som formerer seg og avgir giftstoffer til blodet.  For ordens skyld det var en ordinær vareprøve.


På kvelden skulle jeg plukke opp Patran på skolen da hun skulle ha med seg en drøss hjem. Litt lekselesing og prøveøving med noen i klassen, så da ble det ikke rett fra jobb for å plukke henne opp. Dermed ble det ikke mathandling på meg etter jobb heller. Så middagen ble til av det jeg fant i fryseren. Det blir definitivt handling på tirsdag ja.


Tirsdag prøvde jeg å få til litt julestemning for disse jeg jobber sammen med. Når jeg handlet inn siste rest til lunsjene før jul, kjøpte jeg like godt med gløgg som jeg varmet opp. Hakket mandler og forholdsvis friske rosiner. Plukket opp Patran etter jobb før vi handlet inn til oss. Jeg må vel kanskje handle en gang til før det er julestengt i butikkene, men vi har det grøvste nå.


Forholdsvis kald tur med hundene til kvelds, så jeg var glad jeg hadde kjøpt meg nye votter før helga. Kom over noen fuskepelsvotter på Rusta og det viste seg at de var skikkelig varme.


Det føles fortsatt iskaldt med femten kalde grader på onsdag. Men man skal være glad, for det er ikke uvanlig at nyttårsleite bringer med seg temperaturer ned mot tretti kalde grader. Men etter det jeg kan huske så er det spådd en varm og våt vinter i år. Jeg håper det våte kommer som snø og ikke som regn.


På jobb gikk det litt greiere og jeg fikk faktisk unna mye iforhold til i går, så nå er jeg sånn nogen lunde i rute til juleferien. Jeg gleder meg alltid like mye til ferie, om det er jul eller om det er sommer, påske eller noen langhelger. Men det er litt annerledes med juleferie, da har alle fri og alle koser seg med hjem og familie, god mat og plenty med godterier. Noen er ute og reiser, men jeg trives egentlig best hjemme. Mye har vel å si at jeg har så mange dyr, bor bra til med god plass og alt innen rekkevidde, så jeg trenger lite med forandringer. Og helt klart holder det med tre netter borte om jeg skulle finne på å dra noe sted når jeg har ferie.


Stort sett er dagene ganske like, legger meg tidlig og leser noen sider i ei bok før jeg legger meg til å sove. Tror jeg skal kjøpe meg en bunke nye bøker så jeg har noe å lese på i jula. Kan jo hende det blir svinkaldt eller regn, da er det greit å kunne finne på noe inne.


Juleferien nærmer seg og endelig ble det torsdag. Da var det julelunsj på jobben og jeg hadde fått ansvaret for å arrangere det hele og ordne alt som skulle til.


Sjefen forventet nisseantrekk, så det ble musefletter og nisselue hele dagen. Fra jeg sto opp til jeg la meg på kvelden.


Jeg ble riktig så fornøyd med både pynting og maten jeg hadde ordnet, mye skryt fikk jeg også.



Julemat er det beste jeg veit, så jeg ble skikkelig mett i lunsjen i dag. Jeg hadde med et par julegaver til et par jenter på jobben, så nå har jeg snart bare igjen å levere gaver til Kenneth og Ingrid før jeg er ferdig til jul.


Det ble bilde av Vibecke sin tallerken, for den var betraktelig finere dandert enn min. Jeg tenkte nemlig ikke på å ta bilde når jeg forsynte meg, det kom etterpå.


Det var ikke bare jeg som stilte i nisselue i dag. Vilomix sitt nye lykketroll legger lista for neste års julelunsj. 


Rett etter jobb dro jeg til Nittedalen til Merethe og Marius for å bytte julegaver siden de skal til Rena i jula. Det begynte å snø tidlig på dagen og utover ettermiddagen snødde det riktig tett etterhvert. Det viste seg at trafikken var like tett som snøfnuggene i lufta. 


Når jeg skulle hjem på kvelden så viste det seg at det kan regne forholdsvis bra til tross for at det er fem kuldegrader i lufta. Rutene iset til tider og vindusviskerne kladdet seg med isklumper. Jeg måtte kjøre med kun varme på frontruta helt til Jevnaker igjen, for at det ikke skulle bli helt igjenniset. Der ble det plutselig oppholdsvær, så jeg tok en liten stopp på glassverket for å ta noen bilder av all julepynten de har hengt opp på bygningene og i trærne. Vel hjemme hadde det ikke regnet, men snødd og pappa hadde freset veien så jeg skulle komme hjem uten problemer.


Så var det fræddan, endelig fredag eller hva en nå skal kalle det. Men ikke nok med det, nå er det sannelig juleferie også. Det betyr tolv dager fri hvor elleve kan tilbringes uten vekkeklokke. I dag kom nemlig nummerlappen til Bella som skal på utstilling i Letohallen i romjula. Oppmøte klokka ni, og en times tid å kjøre, så da er det vel greit å ha vekkeklokke den dagen.


Jeg var litt tidlig ute når jeg skulle treffe ei jeg jobber sammen med. Jeg parkerte rett ved automaten og det var jammen en underholdende opplevelse. Det var tydelig vis veldig vanskelig å putte noen mynter på automaten. Disse fire var slett ikke de eneste som sleit. Jeg brukte Easypark og kunne gjøre det hele fra bilen. 


Over ett år etter at jeg egentlig skulle sett Kristian Valen showet så ble det endelig avviklet fredag kveld. Det kommer det mer om når jeg har kommet til bokstaven Å, i og med at showet het Åsted Valen.


Etter Kristian Valen showet så ble det mat på Canton fredag kveld. 


Lørdag var planen vaske huset litt så jeg kunne ta resten av jula helt fri. Men isteden ble det vabbetur oppover Holleia. Vi ble dugelig slitne alle sammen, så etter en dusj og en liten dubb på sofaen etterpå, fristet det ikke med noe vasking. I dag derimot er vaskebøtta vært framme og kosten isving, så nå er det julefred og reint her. Ikke mer husarbeide før til neste år.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...