fredag 27. august 2021

Fem en fredag #34Skifte

elg

Når jeg kom hjem fra ferie så kjørte jeg forbi et jorde like før Stor-elvdal. Der gikk det to elgokser og beitet. Jeg stoppet og gikk ut av bilen uten at de reagerte på meg. Så var det bare å knipse løs i vilden sky. Jeg sto det lenge før de fant ut at nå var det nok med bilder. Jeg minnet de på at det ikke var veldig lenge til elgjakta startet...

elg

Det er Fem en fredag med Elisa Matilda. Om du går inn på Elisa Matilda side så kan du se flere som er med på dette her, kanskje det frister deg også? Det er fem spørsmål om deg og livet ditt som du noen ganger må tenke litt over før du svarer. Da er det bare å slå seg løs på dagens spørsmål...

elg

När senast gjorde du nåt drastiskt med ditt yttre?
Jeg farget håret mørkebrunt på tirsdag. Ikke at det var så drastisk, men det er vel det eneste jeg har endret på det jeg kan huske. Jeg er vel litt sånn gammel vane menneske.

elg

Har du bytt till varmare garderob än?
Jeg har alltid mine ullgensere tilgjengelige, jeg har ikke noen sommer og vintergarderobe. Alt henger i samme skapet året rundt.

elg

När ändras säsongen till höst?
Når kornet blir tresket og frosten kommer om natta.

elg

Vad ser du fram emot med en ny säsong?
Flotte farger i naturen, fyre i ovnen om kveldene, kose seg inne med ei god bok.

elg

Vad är något du nyligen ändrat åsikt om?
Nei si det, jeg er ikke så flink til å endre mening om noe, jeg gjør meg raskt opp en mening om noe og blir fast ved det.

elg

 Storelgen er et sterkt felles symbol for alle i Stor-Elvdal kommune. Derfor ønsker vi at så mange som mulig tar del i og er stolte over denne attraksjonen som så mange trafikanter allerede har fått et forhold til. Storelgen er en gave fra Sparebanken Hedmarks kunstfond til Stor-Elvdal kommune, avduket oktober 2015. Kunstneren bak heter Linda Bakke. Statens vegvesen har betalt for utbedring av rasteplassen, som er et av flere tiltak for å skjerpe trafikantens oppmerksomhet, slik at reiseopplevelsen økes og ulykkene reduseres på riksveg 3 i Østerdalen.

elg stor-elvdal

Bella ble liten ved siden elgen som står langs riksvei 3 ved Stor-elvdal. Den er over 10 meter høy og har egen nettside.

10 kommentarer:

 1. "Flotte farger i naturen, fyre i ovnen om kveldene, kose seg inne med ei god bok" låter riktigt fint.

  SvarSlett
 2. här är nätterna ganska varma, gillar hösten, men ännu är det sommar.

  SvarSlett
 3. Så flotte bilder av elgene. Det er min store skrekk å treffe på de langs veien.

  SvarSlett
 4. fina bilder som vanligt. brukar inte älgarna vara skyggare? det borde de vara så här nära inpå älgjakten

  SvarSlett
 5. Visst är älgen ett ståtligt djur! Och så fina bilder du tagit. Ja hösten gör entré med stormsteg, men den ska vi väl ta oss igenom även i år, eller hur!?

  SvarSlett
 6. Den stora statyn är imponerande men inget går upp mot att träffa levande älgar i naturen. Vad roligt att du hade sådan tur och att du hann fota så mycket :D

  SvarSlett
 7. Flotta bilder av älgarna, de har jag respekt för!!!
  Nästan höst nu, tycker jag. Inte riktigt, men nästan.

  SvarSlett
 8. Många fina bilden på älgen/älgarna. Det motivet är rätt exotiskt för mig, då jag då aldrig sett en älg på vår innergård;-)

  Vi har också gemensamma garderoben för sommar- och vinterkläder. Å ofta sätter man ju på en huvtröja även under sommarkvällar när det blir lite kyligt på balkongen.

  SvarSlett
 9. Underbara älgar! Nu var det många år sedan jag såg någon öga mot öga. Min garderob är liten där får inte allt plats, tyvärr. Bor i en etta!

  SvarSlett
 10. Ja eld i spisen är den bästa höstvärmen. Flotta älgbilder, de är verkligen stora djur. Minns när en hade hoppat in på vår tomt. När jag såg den från övervåningen tänkte jag först: Hjälp vi har en elefant i trädgården. Den var gigantisk.
  Jippi tredje försöket att kommentera kanske lyckas :)

  SvarSlett

Alltid hyggelig å høre hva du synes om det du leser her. Hadde vært veldig fint med en kommentar i ny og ne... Det setter jeg stor pris på!