onsdag 4. august 2021

Avløserhverdagen

 silkehøner

Jeg hadde ærlig talt et håp om at det hadde blitt noen solskinnsdager når jeg skulle være "latesombondekone" hos naboen, men det var tiltider kun oppholdsvær. Stort sett så regnet det i større eller mindre mengder. Mating måtte jo skje uansett vær.

silkehøne

Jeg laget meg etter hvert en rutine, for halve uka jobbet jeg i tillegg til å se etter dyrene. Jeg dro innom rett etter jobb for å fore og sjekke. Ask måtte få en tur både for å få selskap og ikke minst strekke litt på beina isteden for hundegården. Så dro jeg hjem for å spise middag og ta meg av egne hunder.

silkehøne

På fredag var det en dag med sol, men da hadde jeg egentlig ikke så god tid på ettermiddagen. Da skulle nemlig Merethe dra hjem igjen og Patran komme på middag etter sin jobb. Men med brått 27 varmegrader igjen er det begrenset hvor mye en gidder. Så det ble med litt gråværsbilder på torsdagen.

silkehøne

Høner liker å ha litt gress å sparke i, så jeg nappet et lite fanga til dem så de hadde litt å rote med om dagene.

silkehøne

Jeg hadde kamera i bilen hele uka, men det er liksom ikke det store med våte dyr. Denne her var vel den eneste som var tørr hele tiden. Den var bitte litt opptatt med å ruge på eggene sine. Så kanskje det kommer noen kyllinger iløpet av denne uka.

sauer

Sauene som gikk ved gårdsplassen var evig optimister på å få kraftfor. På onsdagen var det nemlig en som hadde kommet seg ut fra gjerdet som jeg prøvde å lokke med meg med kraftforbøtte. Det gikk en god stund, men når den kom bort til de andre ville den ikke være med lenger så jeg kunne få den innenfor gjerdet igjen. Og når en rister på kraftforbøtta, ja da blir det reaksjon på de firbeinte.

sauer

Da er det ikke noe subbende ganglag og somling nei, nei da går det for full speed. Kjempeskuffet da de fant ut at det ikke var de som ble lokket på for å få mat.

sauer

Da ble det både risting på hodet og breking for å klage sin nød.

sau

De som har levd noen år lenger skjønte at det ikke var mat til dem, så der var det ingen reaksjon i det heletatt.

hest

Hesten ble nysgjerrig av alt bråket, så da var det ikke så interessant nederst på beite lenger. Kanskje han trodde det var matutdeling også.

hest

Men han ble like skuffet som resten av gjengen, ingen matutdeling til han heller.

hest

Fin god kosegutt som kom for å få klødd seg litt.

border collie

Før Ask fikk mat og tur ble det en runde opp til de andre sauene som gikk på beite i skaukanten. De måtte jo sjekkes daglig de også.

sauer

Vi var observert lenge før vi nådde fram til gjerdet.

sauer

De skjønte nok ikke hvorfor vi kom, men de forventet i det minste ikke noe kraftfor så det ut til.

sauer

Når alt så bra ut gikk vi ned til gården og la i vei langs veien så Ask skulle få sjekket ut noen grøftekanter. Tok stoppen i noen bekker for drikke og avkjøling. Det ble en snau times tur på han om dagen, så jeg tror han hadde ei ganske grei ferieuka han også. Han ble kjempeglad da jeg kom i alle fall.

sauer

Takk for tilliten denne uka, så håper jeg bonden og bondekona fikk senket skuldrene og slappet av litt på ferie før sankingen starter igjen.


6 kommentarer:

 1. Det er flotte dyr du har passet. Den høna så veldig spesiell ut. Dyr er alltid glade for å få mat, så de var nok glade for å seg deg selv om noen ble nok skuffet også ja.

  SvarSlett
 2. Das war sicher ein tolles Erlebnis...
  eine schöne Fotoserie...
  LG. Karin M.

  SvarSlett
 3. Aw, so cute. All of them are so cute.

  Thank you for joining the Wordless Wednesday Blog Hop.

  Have a fabulous Wordless Wednesday. ♥

  SvarSlett
 4. Fina bilder på alla djur :D Synd att det regnade stor del av tiden men det verkar ändå som om du hade några bra dagar.

  SvarSlett
 5. Thank you for sharing to My Corner... I enjoyed reading.

  Have a good week.

  SvarSlett
 6. How nice for you to look after the critters! They are lovely to see.

  Thanks for sharing your link at My Corner of the World this week!

  SvarSlett

Alltid hyggelig å høre hva du synes om det du leser her. Hadde vært veldig fint med en kommentar i ny og ne... Det setter jeg stor pris på!