torsdag 19. august 2021

Hva er meningen med livet?

 flat coated retriever

Er ikke det et evigvarende spørsmål? Men det er endel filosofer og andre "troende" i den ene eller andre retningen som har prøvd å finne ut dette. En dag på jobben hørte jeg på en podcast om dette emnet. Der startet de med å definere meningen med livet og meningen i livet. Filosof Einar Duenger Bøhn har skrevet bok om temaet og i denne podcasten så gjengir han hovedpunktene egentlig. Har du ikke hørt den så anbefaler jeg deg å klikke på linken og høre selv. 

Når folk sier meningen med livet, så mener de egentlig meningen i livet. Det har jeg egentlig aldri tenkt over tidligere. For alle snakker jo om meningen med livet. Hva er det i ditt liv som gir mening i livet for deg?

Jeg veit vel egentlig ikke hva som gjør at det er noen vits i at vi lever, for jorden har jo klart seg fryktelig godt uten intelligent levende liv før mennesket kom. Er hele jorden eller verdensrommet et lite eksperiment for en eller annen som hadde lyst til å more seg litt og brått glemte hva han hadde satt i gang? 

En eller annen budist som valgte å ikke være budist lenger som var på besøk i ett eller annet tv program hadde en annen vinkling på det. Han mente at livet i seg selv var meningen med livet. Meningen var selve reisen gjennom livet og vi måtte fylle livet vårt med mening. Hva fyller du livet ditt med for at det skal gi mening? Hva mangler du i livet ditt for at det skal gi mening? 


2 kommentarer:

  1. Jeg synes det han buddisten sier gir mening for meg. Vi må fylle livene våre med mening selv når en ikke tror på noen høyere guddommelig mening.
    Planter, mennesker og dyr gir livet mitt masse mening, og i den rekkefølgen så klart! ;)

    SvarSlett
  2. Jag har konstaterat för mig själv att det inte finns någon högre mening med livet. Vi föds och vi dör och däremellan gör vi så gott vi kan för att ha det bra. Jag har haft ett väldigt bra liv och jag gillar det liv jag har nu också. Jag har nästan alla perioder känt mig lycklig och vad behöver man mer än det. Det är min mening med livet :D

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...