lørdag 7. august 2021

Ukas drivhusoppdatering

lavendel

Om lavendelen min holder til mer enn en duftpose til vinteren skal vel holde hardt, men det er lov å håpe på at resten av stilkene kommer med blomsterknupper også.

tomater gulrot

Gulrot og tomater kjemper om plassen.

tomater

Hittil er det kun busktomatene jeg har kunnet spise av, de andre drøyer med å bli røde.

jordbær

Mye jordbær kart og ennå noen blomster. Lang jordbærsesong i år.

salat

Salat er det fortsatt veldig mye av.

sukkererter

Det kan virke som om sukkerertene har startet på runde nummer to.

jungelagurk

Jungelagurk er noe jeg endte opp med fordi jeg ikke leste skikkelig på etiketten når jeg handlet planter i vår. 

jungelagurk

Ikke veit jeg helt hvor store de skal være før de plukkes heller, men de har ikke vokst på flere dager, så da antok jeg at de var ferdige på en måte.

squash

Det kommer mange squash også til tross for at jeg har høstet inn en del allerede.

squash

Langs bakveggen på drivhuset fikk jeg plutselig se en squash som var mer enn stor nok for å høstes inn til middag. Den har jeg faktisk ikke lagt merke til bak alle bladene til planten.

jungelagurk

Jungelagurken smakte faktisk veldig likt slangeagurk, men de var mye skarpere i fargen.

epletre

Sonja bærer ennå på to eplekart, så nå er det håp for at jeg snart kan få smake på egenprodusert frukt. Røde epler, veldig søte. Modner ca midten av september. Epletrær må ha pollinering av en annen sort, plant minst 2 ulike sorter i nærheten av hverandre. Så til våren må jeg kanskje kjøpe ett til, i og med at jeg har bare et plommetre ved siden av. 

plomme

Ser ut til at ingen andre enn meg har oppdaget den enslige plomma jeg ha på plometreet, så la oss håpe det fortsetter sånn.

gulrot

Klarte ikke å dy meg med å sjekke hvor stor gulrota var blitt, når jeg hentet litt grasløk til eggehakket jeg skulle ha til middag. Den kan trygt stå litt til, men utrolig god smak hadde den.

eggehakk

Siden squashen min er rimelig produktiv kuttet jeg opp noen biter som jeg stekte litt før jeg hadde i egg og grasløken. Så var det bare å røre rundt til det ble eggehakk. Litt loff, spekeskinke og potetsalat, så ble det knall god middag iløpet av få minutter.

Det er TrädgårdsFägring som holder oversikt over hageplaner, se mange andre sine planer for deres hager 2021 hos TrädgårdsFägring.

10 kommentarer:

  1. Det er jo imponerende avling du har fått i din første sesong. Dyrker du rett i bakken, eller har du de i potter? De jungelakurkene har jeg aldri sett før.
    Ja, egenhøstet avling er topp.

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg dyrker rett i bakken. Har en lei tendens til å vanne litt mye, så da tenkte jeg det var litt enklere uten potter.

      Slett
  2. Det växer så det knakar hos dig :) Djungelgurka satte jag ett år medvetet - tyckte den lät kul men det var ingen av oss som gillade den, lite syrlig i smaken. Nu odlar jag varianter av andra gurkor med bättre smak som Suyi Long.

    Ha det gott! Carina

    SvarSlett
  3. Så mye deilig..og Lavendel har så vakker farge syns jeg, og god lukt ! Aldri hørt om eller sett Jungelagurk før..men ser stilig ut i allefall..håper smaken er bra også...middagen din ser i allefall fristende ut.. God helg videre :)

    SvarSlett
  4. Åh, så mye spennende du har dyrket frem. Jeg blir ganske imponert og aldri så lite misunnelig :)
    Selv har jeg et epletre som bærer rikt hvert år, så har jeg rips, og druer. I år er det bare en drueklase. Men det er stas likevel.
    Jungelagurken så artig ut. Liten men dekorativ også. Fikk lyst å så det selv jeg, til neste vår kanskje :)

    SvarSlett
  5. Vilken otroligt söt liten gurka den där djungelgurkan är :D Fin i färgen också och om den smakar som den vanliga gurkan så är den nu även god att äta. Men de är ju så små, nästan som krusbär, så det lär gå åt många i en sallad. Kul att det går så bra med dina odlingar :D

    SvarSlett
  6. Mye godt her! Jungelagurk sådde jeg et år, men det ble med det ene forsøket. Bedre hell med slangeagurk (av sorter som bare har hunblomster). Eplet ser godt ut! Siden du får frukt, er det vel en sort i nærheten som fungerer.

    SvarSlett
    Svar
    1. Det ble kjøpt med kart så det var ordnet i butikken.

      Slett
  7. Nothing better than fresh veggies. Yummy. I would have loved your dinner.

    Thank you for joining the Feline Friday Blog Hop.

    Have a purrfect Feline Friday and weekend. ♥

    SvarSlett
  8. Hej Lillian!
    Så mycket du har skördat. Jag odlade djungelgurka för några år sedan. Jag tyckte inte om smaken så den har jag inte sått någon mer gång.
    Ha det gott /Marika

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...