onsdag 11. august 2021

Skautur

leonberger skautur

Det er ganske mange spennende lukter på andre siden av gjerdet. Men Bella gjør ingen antydning til å hoppe over gjerdet, det hadde hun fint klart om hun ville det. Det er så kjekt med et inngjerdet område når det er båndtvang ellers. Så varmt som det var i sommer, så er det forholdsvis svalt blant alle buskene i havna.

rosebær bie

Det er litt trist at man kjenner den litt skarpe høstlufta allerede. Særlig på morgenen og når sol har gått ned på kvelden. Det er sånn at man må kle på seg litt for å sitte på verandaen om kvelden. De lange varme sommerkveldene tok en brå slutt. 

småbruk

Det er ikke bare temperaturen som indikerer at høsten nærmer seg. Det nærmer seg veldig raskt tresking også. Og når en har tresket kønnet, da er det høst da. Håper ikke det blir for kaldt i fjellet når jeg og Bella skal på ferietur. Jeg har ingen planer om piggdekk liksom.

leonberger flat coated retriever

Blåbærene må sjekkes på disse tider og en må være rask for å få en liten smak før disse her har rensket tua for det meste.

blåbærtue

Her er det ikke mange igjen.

blåbærris

Blåbærene er gode i år, forholdsvis store også.

rødhyll

Hyllebæra har blomstret og nå lyser de opp med bær. Rødhyll har irriterende plantesaft. Rødhyll inneholder irriterende plantesaft. Ta kontakt med Giftinformasjonen (22 59 13 00) hvis barnet ditt har spist flere enn 10 bær fra rødhyll.

sopp

Noe annet som blomstrer opp om høsten er soppen. Jeg har ikke sett noen kantareller ennå oppe i havna. De burde være rett rundt hjørnet.

golden retriever

Hailey setter stor pris på litt fart nå som det ikke er så varmt om dagen lenger.

flat coated retriever

Tessy har knapt tid til å stå stille for å bli tatt bilde av. I november er denne frøkna allerede ti år hun også. Om et år eller to er det ikke sikkert hun er her lenger. 

golden retriever

Full fart på hele gjengen når de går et annet sted enn det jeg har tenkt. Jeg roper ikke på dem, de får følge med hvor ferden går.

humle

Humlene jobbet flittig på med å samle nektar.

humle

Det var flere av dem nå enn sist gang jeg gikk denne runden.

tyttebær

Det er ikke så uhorvelig lenge til tyttebæra kan plukkes heller.

røsslyng

Røsslyngen blomstrer ennå.

lurven katt pus

Lurven liker ikke å bli forstyrret når han ligger å venter på at svalene skal fly inn i uthuset.







4 kommentarer:

  1. Ja, høsten nærmer seg, og det er slutt på de lange lyse kveldene ja. Det kommer like brått hvert år. Flott utsikt over kornet!

    SvarSlett
  2. Beautiful shots and your pups are most adorable. They bring us such joy.

    I am ready for some cooler weather. We'll start getting some in September. I'm ready.

    Thank you for joining the Wordless Wednesday Blog Hop.

    Have a fabulous Wordless Wednesday. Scritches to the pups. ♥

    SvarSlett
  3. So well behaved. We sure enjoyed seeing everyone especially the busy bees and Shag

    SvarSlett
  4. Årstiderna kommer och går och många önskar nog att det gick att förlänga sommaren. Men jag börjar längta efter höst och alla färger som den kommer med. Men jag håller tummarna för att du och Bella ska få sköna kvällar och ljumma nätter när ni är ute på äventyr. Det är en bra tid att åka nu när det inte finns nästan några mygg. Underligt nog så verkar det som om myggen försvinner när man kommer in i Norge så kanske slipper du dem :D
    Jättefina bilder och härligt att hundarna kan springa som de vill.

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...