mandag 2. august 2021

Nostradamus

nostradamus

ISBN 82-90554-33-8

Michel de Nostredame "Nostradamus" skrev sine spådommer i verseform. Til sammen etterlot han seg 942 vers. Mange har ikke gått i oppfyllelse ennå, andre befinner seg på kanten, mens et mindretall har vist seg å stemme godt med den historiske virkeligheten. Som lege vant han berømmelse i flere land. Som spåmann hadde han så stor suksess at det franske kongehuset søkte hans råd ved flere anledninger. Han ble født i 1503 i St. Remy i Provence. I 1566 dør han i Salon, akkurat som han hadde forutsagt. Om han ble kalt inn til kongen for å hedres, skulle han dø like etterpå "mellom benk og seng". Sønnen fant han på golvet mellom arbeidsbenken og senga.

Ved sin død etterlot Nostradamus seg en formue på 3 444 gullmynter, men langt viktigere var hans profetier, som ble trykket i stadig nye opplag. Vi kan takke Chevalier de Chavigny hans venn og elev for mye av kunnskapen vi i dag har om hans liv. På 1780-tallet ble hans profetier svartelistet av Paven. Hitler likte heller ikke hans profetier og forbød dem i "Stortyskland". I Norge har det aldri vært folkelesning, selv om mange har interessert seg for han. 

Først beskriver han hvordan han fikk sine synske evner: Sittende om natten i mitt hemmelige studerkammer. Alene, hvilende på min trebente messingstol. En tynn flamme bykser ut av ensomheten og gjør meg i stand til å forutsi framtida.

-Kong Henrik II's død
-Katarina av Medici
-England beseirer Spania
-Oliver Cromwell
-Kong Henrik IV
-Kong Ludvig VIII
Pave Innocent X
-Kong Karl I
-Den franske flåtens undergang
-Storbrannen i London

De rettferdiges blod skal størkne i London brent av brannen i tre ganger tjue og seks. Den gamle damen skal falle fra sin høye stilling og mange av hennes tilhengere skal bli drept.
Storbrannen i London fant sted i 1666, den gamle damen er trolig St. Paul katedralen. Hundrevis av mennesker som befant seg i katedralen mistet livet i katastrofen.

-Kong Karl II
-Kong Ludvig XVI
-Amerikas Forente Stater

Den eldste søsteren til de britiske øyer skal bli født 15 år før sin bror. Takket være sannheten og det som blir lovet henne skal hun lykkes i Frihetens kongedømme. I 1776 ble Amerikas Forente Stater "den eldste søsteren til de britiske øyer" født. 15 år seinere oppsto den franske republikk. I tiårene som fulgte strømmet millioner av mennesker over Atlanterhavet for å søke lykken i "Frihetens kongedømme"

-Opprøret i Nantes
-Katarina den Store
-Den italienske revolusjon
-Frankrike erobrer Monaco
-Keiser Napoleon
-Slaget ved Toulouse
-Slaget ved Waterloo
-Kong Ludvig XVIII
-Kong Ludvig Filip
-Den fransk-tyske krig
-Dreyfus-saken
-Slaget ved St. Quentin, et av de mest avgjørende slagene i 1. verdenskrig
-Den russiske revolusjon
-Kong Edwards abdikasjon
-Den første verdenskrig

Mars truer oss med krigens vold og vil la blodet flyte sytti ganger. Resultater vil bli ruin både for Kirkens men og de som ikke vil lytte til dem. Han sier blodet vil flyte sytti ganger, hvilket nokså presist svarer til antall store slag under Den første verdenskrig.

-Kampen mot Stalin
-Adolf Hitler
-Mussolini
-Franco
-Pakten mellom Hitler og Stalin
-Tysklands angrep på Frankriket
-Bombing av London
-Tyskland mot Storbritania
-Kampen mot Italia
-Angrepet på Pearl Harbour
-Det imperialistiske Japan
-Slaget ved Stalingrad
-D-dagen i 1944
-Frankrike beseirer Tyskland
-Keiser Haile Selassie
-Det krigsherjede Italia
-President Rosevelt
-Bombingen av Hiroshima og Nagasaki

I nærheten av havnen og to byer to svøper verden aldri før har sett maken til. Sult og farsott, mennesker truffet av sverdet vil rope om hjelp fra den store udødelige Gud. I august 1945 tok USA i bruk et helt nytt militært våpen. Atombomben.

-General Douglas McArthur
-Tysklands nederlag
-Prosessen i Nürnberg

Når plagene e forbi, vil verden bli mindre. I lang tid  vil menneskene leve fredelig i sine land. De vil reise trygt gjennom himmelen, over land og hav. Men så vil krigene begynne på ny. En god beskrivelse av utviklingen etter 1945.

-Stalin og Krutsjtsjov
-Grunnleggelsen av staten Israel
-Oppstanden i Ungarn
-Krisen i Berlin
-Pave Johannes XXIII
-Seksdagers krigen mellom Israel, Syria, Jordan og Egypt i 1967
-Krigen mot Irak

Når fisken som flyr over land og hav kastes mot kysten på e kraftig bølge, dens form er fremmedaret, glatt og fryktinngytende. Like etter skal fienden komme til byens murer fra havet. Polaris-raketten avfyres fra ubåter til havs, og Nostradamus omtaler den kraftige bølgen som forårsakes av utskytningen. Raketten flyr over både land og hav og når i løpet av kort tid sitt mål.

-Apollo 13 lander på Månen
-Shahen, Iran og Khomeini
-Irak og Saddam Hussein
-Hungersnød i Sovjetunionen

Skal vi tro Nostradamus, vil årene menneskeheten nå står foran, bli den mest ødeleggende noen sinne. Intriger, blodbad, katastrofer og epidemier vil ramme menneskeheten i rask rekkefølge.

"Henrik den Lykkelige" ble født i 1981 han skal bli Europas nye store leder langt inn i den nye tidsalder. Han vil regjere som en slags verdenskonge, med klokskap, omtanke og nesten uinskrenket makt. Hans motspiller vil være den siste Antikrist. Han ser ut til å stamme fra Øst-Europa eller Den Nære Østen. 

-Det vil bli et blodig oppgjør om oljen i Europa.
-Islamsk herfører
-Krig mellom Sovjet og Kina
-Asiatisk blodbad
-Store miljøforstyrrelser

I 40 år skal regnbuen ikke vise seg
i 40 år skal den vise seg hver dag
Den sønderrevne jorda skal uttørres
Når regnbuen viser seg på ny, kommer en stor flom
Ifølge Nostradamus skal jorden bli rammet v store miljøforstyrrelser i form av en lang tørke og en like langvarig flom. 

-Storkrig i luften
-Månens syklus opphører. Når endetiden nærmer seg skal jorda ha blitt ødelagt av brann, oversvømmelser og udugelige ledere. (Det er vel omtrent nå da med store skogbranner i USA, flom i Europa og en viss president i USA)

1 kommentar:

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...