søndag 20. mars 2022

Lite annonsert bruåpning

 blåtimen måne

Det har blitt noen turer i det siste når blåtimen setter inn. Stemningen blir satt når fullmånen siger opp over åskammen. På tur tidligere i uka hadde Ingun fått nyss om at det skulle være offisiell åpning av hengebrua. Det hadde vi ikke sett annonsert noen steder og vi skjønte vel ikke helt greia, skal jeg være ærlig. Hadde det ikke vært hyggelig med et stort oppmøte?

leonberger goldenretriever

Det gikk rykter om at det kanskje skulle stå noe i avisa fredag, men det er vel litt seineste laget når ting skal skje lørdag? Det minste hadde vært å satt opp en lapp på bruvangen om dato og klokkeslett det skulle være snorklipping og baluba. Det må jo ha vært avtalt en stund når både ordfører og hornmuikken skulle komme?



Jeg så ingenting i avisa på nettet, men via kalenderen de har på aktiviteter fant jeg en liten notis. Spørs om det var på trykk i papirutgaven? Ringblad hadde hatt fryktelig godt av et motstykke her i traktene! Jeg snakket med både medlem i turistforeningen og et medlem i menighetsrådet som var like informert som de jeg var. Rett og slett veldig merkelig var dette opplegget syntes vi.

selfi i måneskinn

Jeg og Ingun fant ut at vi kunne gå runden om hengebrua på lørdag ved tretiden da, så fikk vi sett oppmøtet og tilstelningen. Jeg regnet med at det var mange med hunder der, så jeg tok bare med meg Bella på tur tenkte jeg.

solkos

Lørdags formiddagen ble jeg sittende i solveggen og lese før det var på tide med en tur utover for å møte Ingun på vei til hengebrua.

leonberger

Vi ventet på at Ingun og Sverre skulle komme ned bakken så vi kunne fortsette sammen utover.

leonberger

Sola varmet utrolig godt, men noe joggeskoføre var det ikke. Jeg var glad jeg hadde tjukkere sko i den søla som var langs veien.

hengebru

I anledningen var brua pyntet med flagg. Så er det en ting til jeg ikke helt skjønner. Hvorfor har de laget denne brua inn på hengebrua så utrolig smal når brua er dobbelt så brei?

leonberger hengebru

Vi ankom begivenheten fra feil side, men de hadde ikke satt opp snora som skulle klippes ennå. 


Det var ordnet med både bål og grill til pølser. At rista på gillen vippet når pølsene ble stablet ferdig grillet, slik at de rillet bortover bakken. Det var det vel ikke så mange som fikk med seg. 


Ringerike Janitsjar spilte et par sanger før de sa takk for seg.


 Bella var nesten eneste hunden der, så det vanket kos fra både store og små. Ja de små var slett ikke sikre på at hun var hunn, men helte mer mot ulveteorien.

blomsteroverrekkelse

Det var blomsteroverrekkelse fra Menighetsrådet til initiativtakeren og han som har jobbet mest med å få ny bru Ivar Kristiansen. Hvorfor menighetsrådet skulle gå i bresjen for dette her skjønte jeg ikke, til tross for at lederen forklarte det med at Menighetsrådet engasjerte seg i alt som skjedde i bygda. Da har de bommet litt på området sitt, spør du meg. 

kjøttdeig

På kvelden ble det moussaka med Kenneth og Ingrid. Med en litt høynet versjon av Toropakka. Litt paprika, chilli og gulrot, samt hjemmelaget kjøttdeig.

  

5 kommentarer:

  1. Det ble jo en flott bru ut av det til slutt. Ja, merkelig at det var Menighetsrådet som gikk i fronten for å få en ny bru.

    SvarSlett
    Svar
    1. Nei ikke for å få ny bru, men for å arrangere bruåpningen...

      Slett
  2. Ja, lite dålig marknadsföring kan man tycka men det kom i alla fall några dit. Kul i alla fall att det blev en invigning och att det kom en blåsorkester.

    SvarSlett
  3. Lovely scenery although it looks so very cold. Your babies are most adorable.

    I got stuck on the food though. I always get stuck on the food.

    Thank you for joining the Awww Mondays Blog Hop.

    Have a fabulous Awww Monday and week, Lillian. Scritches to the furbabes. ♥

    SvarSlett
  4. Wow- what a great day you had! Have a lovely week!

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...