lørdag 26. mars 2022

Planer, innfall og overraskelser

månen

 Om man ikke har planer, så får man planer. Denne uka her er ikke noe unntak. Må nesten starte med slik ukesoppsummering som jeg hadde i fjor tror jeg, om en skal få med seg alt som skjer. Det er vår blitt, i allefall om dagen, natta så er temperaturen som svarte vinteren. Så en får nyte dagen. Nesten synd at en jobber. Kan ikke skjønne de som ikke får dagene til å gå, eller ikke har noe å fylle dagene sine med jeg. Nivået mitt ligger vel mer på at dagen ikke har nok timer, at uka ikke har nok dager og måneden ikke har nok dager. I samme slengen kunne godt året hatt noen flere måneder også.

spirer

I helga var Ingrid og Kenneth her for å fikse litt på en bil. Da hadde Ingrid med noen små appelsiner som var på størrelse med Cherry tomater. Å si de var søte ville vært en stor overdrivelse. Ikke var de steinfrie heller! Men en gartnerspire med ledige potter og jordsekk på kjøkkenet... ja da havnet steinene i en ledig potte og jeg krysser fingrene for at det kommer en spire eller to. 

Sitrontreet jeg plantet fra steiner for noen år siden er 70 cm høyt blitt og burde snart blomstre. Det trenger mye vann har jeg funnet ut og får en halvliter omtrent i døgnet. Det er ikke alle steder det trives, så det har vært litt huset rundt. Nå har det endt opp i et vindu uten sol og ser ut til å trives best. 

tupperware

På mandag endte jeg brått opp på Tuperwareparty. Jeg sendte ei melding i helga og skulle bare spørre om noe, og brått endte jeg opp på party. Når vi kom fikk vi en hyssing med knuter på, og på slutten av kvelden spurte hun om hvem som hadde tråden med fem knuter på. Det var meg! Så jeg vant en boks helt gratis. Jeg liker å være forberedt og søkte opp produkter på nettet før jeg dro hjemmefra. Så jeg visste egentlig hva jeg kom til å ende opp med før jeg dro. Denne jentegjengen her var en praktisk gjeng og alle ting med for mange finesser og kriker og kroker ble raskt avskrevet med at de genererte for mye oppvask. Dama disket opp med kake for å demonstrere silikonformene sine, så det ble varm formkake med fruktkompott. Pisket krem i tupperwaremixer, som var snordrevet for bruk på steder uten strøm. Varene jeg bestilte er lovet mottatt før påske.

såpekoking

Tirsdag etter jobb gikk med til såpekoking hos Anne. Akkurat det kom det et eget innlegg om på fredag. For såpene skal stå i formene til i dagen etter. Derfor avtalte vi like godt å gå en tur med hundene først, slik at vi kunne ta såpene ut av formene og dele de opp i passe biter i morgen.

leonberger finsk lapphund

Onsdag etter jobb ble det tur med Anne og Otto. Det ble en skikkelig runde etter hvert. Først gikk vi inn til Igletjern for å avslutte runden om Bjørneplssen. Det ble mye løping på Bella og Otto, så de ble ganske grisete av søle, forholdsvis reine igjen av snøen før de ble skikkelig sølete igjen.

hjemmelget såpe

Etter turen stakk vi innom såpeverkstedet for å ta såpene ut av formene, slik at de kan deles opp til såpestykker. Så skal de stables opp til tørk en måneds tid. Gjett om jeg gleder meg til de kan tas i bruk!

olje

Torsdag etter jobb dro jeg opp til Sokna for å plukke opp noen pakker som kom i posten. 

hage

Det har så smått begynt å våres hos meg også. Så jeg tok en runde for å sjekke etter knopper og spirer.

gåsunger

Jeg ble så glad for at begge disse opnedtrærne mine kom med gåsunger den første våren de var her. Jeg glemte helt å se om epletreet og plomme treet hadde klart seg. Når jeg kom på det etter både middag, tur og dusj, ja da var det mørkt. 

leonberger

Etter middagen skulle jeg ut på tur med Ingun. Men før det så var det uthuset rundt på jakt etter Oliver. Han hadde egentlig tenkt seg inn, men når han skjønte at jeg skulle ut på tur, nei da skulle han i alle fall ikke inn. Han endte opp inne før jeg kom meg på tur rundt Bjørneplassen. 

solnedgang

Torsdagens solnedgang, halvveis i runden. Bare å slå fast t det er lenge til hestehov og blåveis dukker opp på disse trakter.

hjemmelaget pizza

Etter jobb på fredag laget jeg pizza til Merethe og Marius skulle komme på besøk i helga. Lørdag ble det tur opp til Store Fiskelaustjern med hundene og Marius. I morgen er det nye planer for tur i nærområdet.





5 kommentarer:

  1. Fullt upp hela veckan och mycket kul :D Tupperwaresaker håller hur länge som helst om man tar hand om dem. Jag har fortfarande en burk som min famor köpte för många år sedan. Spännande att få se hur tvålarna blir när de är helt färdiga. De blir säkert väldigt bra :D

    SvarSlett
  2. Ja, du har nok å gjøre, og det kan hende du hadde behøvd en dag eller to ekstra i måneden.
    Hjemmelaget pizza er veldig godt.

    SvarSlett
  3. Men du så kul med tupperware! Jsg har försökt boka in ett eget party men tycks vara omöjligt för min säljare är antingen sjuk eller så kan ingen komma.

    SvarSlett
  4. Hej Lillian!
    Du har hunnit med mycket. Skall bli spännande att se hur det blev med tvålarna. Våren är på väg hos dig med.
    Ha det gott /Marika

    SvarSlett
  5. Det låter som fullt upp hos dig :) Spännande med dina sådder. Jag ska ta och börja så tomater, kål, sallat och annat idag. Det är ovanligt sent men det har varit för fint väder ute för att stå inne och så.

    Ha det gott! Carina

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...