lørdag 5. mars 2022

Trädgårdspyssel i början av mars

 frøposer

Siden det fremdeles er mye snø hos meg, så foregår planleggingen innendørs fremdeles. Frøene som jeg har bestilt på nettet har kommet. Jeg skal ikke overplante drivhuset mitt i år. Ja om jeg får det opp igjen da. Planen er å lage nytt reisverk og skru på platene som var på det gamle. Ikke en av platene ble ødelagt da det forsvant i vindværet i høst. Men det meste av aluminiumsstengene er både vridde og helt ubrukelige.

minidrivhus

Planen er å få sådd endel i pottene i minidrivhuset inne iløpet av uka som kommer. Jeg kjøpte meg seks primulaer som jeg hadde tenkt å ha i metallpotter på kjøkkenveggen for å pynte opp litt på kjøkkenet. De protesterte høylytt, så nå er de i isbokser på toppen av drivhuset for å se om de trives bedre i sola om dagen. Om de overlever skal de ut på verandaen til sommeren, men jeg har ikke veldig tro på det akkurat nå. 

valper

Om jeg handler noe så er det stort sett på nettet. Egentlig burde jeg fått ekstraservice av postmann med dørleveranser på alle pakkene. Eller kanskje jeg skulle investere i postkasse som kunne ta i mot forholdsvis store pakker også? Denne hundepynten kom jeg over når jeg klikket meg rundt for å se etter hagepynt. Jeg har lyst på både skulpturer og fontener, espalier og annet stæsj. Men jeg kan ikke få til alt med en gang. 

skulptur

Hagedam har jeg slått fra meg, det er ikke forenelig med hunder som liker vann. Men det er andre ting enn dam som kan skape litt liv i hagen avlikevel. Jeg har kjøpt blomsterfrø også, men for å så de direkte i verandakassene må jeg ha litt mer jord. Jeg trodde jeg hadde en sekk i kjelleren, men det hadde jeg ikke, Prosjekt huske å kjøpe neste gang jeg er i Hønefoss.


6 kommentarer:

  1. Hoppas det går bra med att få upp växthuset igen. Det är lätt att vänja sig vid fördelarna med den förlängda säsongen som ett sånt skydd ger.
    Söta vovvar!
    /Anette

    SvarSlett
  2. Så dumt at alle stengene ble vridde. Får håpe at du får frøene til å spire. Jord må en ha mye av inne har jeg funnet ut.

    SvarSlett
  3. Det var tråkigt med ditt växthus men det låter som du har en bra plan. Det enda jag sått redan är chili och paprika medan tomaterna får vänta ett tag till. Vatten i trädgården är fint och du hittar nog på något bra som fungerar med hundarna.

    Ha det gott! Carina

    SvarSlett
  4. Hej Lillian!
    Hoppas att det går att bygga upp ditt växthus. Det var tråkigt att det blåste sönder. Jag har min paprikasådd inne i huset. Tomaterna har jag inte sått ännu, det väntar jag med. De blir långa och rangliga innan de får komma till växthuset. Lycka till med dina sådder.
    Ha det gott /Marika

    SvarSlett
  5. Jag tänker tillbaka på hur kul jag tyckte det var att planera hur jag skulle få till fina planteringar och jag gillade att förplantera inomhus, både blommor och grönsaker. Men numera har jag ingen lust alls och är väldigt nöjd med att inte ha en trädgård. Men jag förstår din iver och din längtan efter att få sätta igång eftersom jag har känt precis likadant förr. Jag hoppas att det går bra att få ihop växthuset igen. Damm hade vi men det var mer jobb med att hålla den fräsch än jag hade trott och ibland hittade vi dränkta möss där också. Jag tror att det är ett klokt beslut av dig att strunta i en sådan. Vilka jättesöta hundfigurer. Men du har ju ännu finare levande sötnosar :D

    SvarSlett
  6. Flera spännande plantor på gång ser jag. Så söta små hundar.

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...