tirsdag 15. mars 2022

By tur i solskinn

 hønefoss kirke

En håndfull av verdens uunnværlige har tatt sin evige hvile her.

Gledeshuset

I helga endte vi på en runde i byen med Ronja og Bella. Jeg hadde med kamera når jeg var i fjøset, så je tok det likegodt med på runden i Hønefoss, før vi dro hjem igjen. I dag satt jeg inne på jobb og så på det fine været ute. Det var dag to av HMS kurset. Helse-miljø-sikkerhet på arbeidsplassen. Når jeg kom hjem ble det skitur på jordet, men det helt store solsteiken var det ikke da... men det var godt å røre på seg etter å måtte sitte rolig en hel dag. Jeg har jo ikke så stillesittende jobb til daglig.

hønefoss

Elvelangs i Hønefoss er det mange ender. Borte ved Gledeshuset er det alltid en flokk med ender. På lørdag var det ikke en eneste svane å få øye på. De holder seg trolig i fjorden ennå der det er åpent land.

leonberger oker spaniel

Hverken Bella eller Ronja er særlig interessert i fuglene. De står å ser på dem, men de er det liksom.

stokkand

Stokkandpar, snart ligger hunnen på egg og da er det bare gutta som er å sniker mat fra plenen.

stokkand

Minner meg om at det snart er på tide å ta seg en liten tur til Østensjøvannet igjen. Kanskje jeg skal drøye til utpå sommeren denne gangen, så ungene der har blitt litt større og kanskje er litt enklere å ta bilde av. 

hønefossen

Til sommeren kommer det turistvann i fossen og byen våkner litt til.

hattemkerfeiden

Hønefos er full av kunstverk og på bybrua henger Hattemakerfeiden

gågata

Bjørnene i gågata må sjekkes ut hver eneste gang.

fengselshagen

En liten pust i bakken i fengselshagen

fengselshagen

I den ene enden av Fengselshagen er det et knippe av bilder fra Hønefoss i gamledager. Jeg har egentlig tenkt å ta en runde i byen for å ta bilder hvordan det ser ut i dag på de samme bildene. Derfor får du ikke se noen av disse bildene på nært hold i dag.

leonberger

I dag ble Hailey levert på døra igjen, og gjensynsgleden var stor. Hun og Bella raset rundt å gårdsplassen for å feire. For å få ut energi tror jeg det ikke var, begge hadde fått tur tidligere på dagen, hver for seg.


8 kommentarer:

 1. That was an interesting visit to see the city. The nearest I have been to Hønefos is Oslo. In June we take a cruise to the fjords. We have been there many times and it is a favourite place to visit.

  SvarSlett
 2. Flotte bilder fra Hønefoss, og flott beskrivelse av kirkegården. Ja, vi er vel alle uunnværlige på hver vår måte. På Kongsberg har de skutt masse ender, og det synes jeg er så trist.

  SvarSlett
 3. I had to chuckle about you sitting at work all day. Must have made you antsy. You're so active I can't see you sitting at a desk all day.

  Love all the shots. Your babies with the bears is my favorite. Yes they have to check them out every single time.

  Thank you for joining the Wordless Wednesday Blog Hop.

  Have a fabulous Wordless Wednesday, Lillian. Scritches to the furbabes. ♥

  SvarSlett
 4. Fina bilder från stadsturen :D Vilken lycka när alla hundar var samlade igen. Hailey har säkert haft en jättefin vistelse men hemma är alltid bäst :D

  SvarSlett
 5. Oh my what great photos- love the one with the pups visiting the bears! and you had such a pretty day with sunshine and glorious blue sky! Have a lovely day!

  SvarSlett
 6. Thank you for sharing this impressive collection of photos. It is getting warmer this week here, so I think my last day to x-country ski was on the 14th :-( even then the trail was in poor condition, although spring has to come sometime.

  SvarSlett
 7. Love that ole cemetery and that church. Looks like your snow has some what melted since I last saw you. Same thing here in Finland. :)

  SvarSlett
 8. Great tour of the town.

  Thanks for sharing your link at My Corner of the World this week!

  SvarSlett

Legg igjen en liten hilsen, det hadde vært hyggelig...