fredag 11. mars 2022

Feline Friday

 kattepus pusekatt pus katt

Det merkes at det er vår i lufta, for kattene er mye mer ute på dagtid. Det slumper innimellom til at de er ute hele natta også. Når jeg skal legge meg om kvelden så roper jeg på dem, er de på verandaen når jeg er ferdig på badet til kvelds. Noen ganger stiller de opp alle tre, mens andre ganger ser jeg ikke snurten av dem.


Ikke er det særlig vårstemning egentlig, for her er det forholdsvis mye snø fortsatt. Oliver er vel den av kattene som liker snøen best, men han er ikke så begeistret for å være med på tur om vinteren som ellers i året. Men han må liksom følge litt med når vi går bortover jordet for kveldslufting, eller litt tissetur om jeg skal noe. 


Musene lever et farlig liv har jeg merket, for det er stadig noen døde som de ikke spiser. Så er det noen halvspiste. De spiser alltid hodet først, så det er vel der næringen ligger da.

kattepus pusekatt pus katt

Når de møter på hverandre ute, så sjekker de om den andre har med ei mus. Lukter det ikke mus av munnen på den andre så går de videre på jakt etter egen mus. Det er godt etter at jeg fikk katter, da er det ikke gnagd på noen ting. Ikke blir en møtt av lukten av musetiss i vedskjulet heller. 

kattepus pusekatt pus katt

Tidligere i uka så hadde jeg helt blank kalender i helga, men brått røss det på med oppdrag. I kveld skal jeg ut å spise med Wenche Lill. Ja vi må jo ha det litt sosialt hyggelig også, ikke bare gå turer. Noen skal jobbe lange skift i helga, og lurte på om jeg kunne ta med hunden på tur når jeg avlikevel gikk forbi huset når jeg lufter egne hunder. Så nå har jeg en turkompis til fredag til søndag. Går helt greit når jeg går veien avlikevel.

kattepus pusekatt pus katt

Hailey har jeg lånt bort i helga til Julie, så hun får virkelig hotelltur. Når hun skal være borte, så tok jeg like godt å badet både henne og Bella. Helgevasken på huset ble tatt og innen jeg var ferdig med alt dette så trengte jeg en skikkelig dusj også. Litt ommøblering i stua, men det er bare å vedkjenne at det er i overkant litt mye møbler der. Den nye løsningen var ikke bedre enn den gamle, men den kan stå sånn til neste gang jeg skal vaske i alle fall.

kattepus pusekatt pus katt

I morgen skal jeg i tillegg få være latesombonde igjen. Det gleder jeg meg veldig til. Da skal jeg ha nyladet kamera og knipse løs på kalvene. Det har kommet mange flere og de har sikkert vokst endel også. 

kattepus pusekatt pus katt

Iløpet av de siste dagene har jeg fått beskjed om ennå ei som har fått føflekk kreft. Spredning til lymfeknuter og ferdig operert. Det er noen som får alt og andre som ikke får noen ting. Noen sklir gjennom livet som alt skulle være silke eller sateng, mens vi andre møter på både høye gjerder med piggtråd og dype daler med frådene elver. Livet er ikke rettferdig, men av likevel så er alle mennesker opptatt av at ting skal være rettferdig...

kattepus pusekatt pus katt

Ønsker alle en god aktiv helg! I morgen er det EFIT, så får du sett hvordan en lørdag i mars arter seg for meg. Bli med du også da vel, så får jeg se på din lørdag...


* *


5 kommentarer:

  1. Your kitties are most good looking and they are great mousers too. That's a wonderful thing.

    I must say I do enjoy your walks with your furbabes and I love seeing your food too.

    Thank you for joining the Feline Friday Blog Hop.

    Have a purrfect Feline Friday and weekend, Lillian. Scritches to all your babies. ♥

    SvarSlett
  2. Aww! what lovely kitties you could say they have a spring in their step heheh!

    Have a springtastic weekend 👍

    SvarSlett
  3. Oh what good kitties- taking walks and eating those bad mousies! have a lovely day....every day!

    SvarSlett
  4. Det är så kul att få se dina katter och hur de får vårenergi nu. Skönt att de håller mössen borta från huset. Du har fullt upp nästan jämt och det verkar vara så du vill ha det. För min del räcker det bra med att läsa om alla uppdrag du har medan jag lunkar på i min vanliga takt :D

    SvarSlett
  5. Det var ett rejält gäng katter och en väldigt intensiv dag du hade där :) När jag hade katt var det alltid en viss typ av mus de inte åt fast jag kommer inte ihåg vad vi kallar den nu. Men man ser skillnad på dem.

    Ha det gott! Carina

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...