lørdag 19. mars 2022

Här spirar det


Här spirar det - är veckans tema i TrädgårdsFägring. Men siden det ikke spirer ennå hos meg, så får jeg klare meg med dokumentasjon av spiring i grøftekanten på vei hjem fra jobb. Det er helt klart vår i lufta og det er nok ikke alt for lenge til det spirer litt på denne siden av elva også. Det er spådd knallsol i helga, så da er det jo bare å ta med seg fotoapparatet ut når man holder litt å ute i sola på verandaen.


Jeg gleder meg til våren kommer skikkelig igang her også. Når snøen forsvinner og en kan kjenne jorda bli varmere og varmere dag for dag. Til jeg kan dra på hageutsalg og kjøpe med meg små trær eller planter hjem. Jeg ser på noen blogger at de er på leting etter spesielle planter for å komplimentere hagen sin. I fjor var jeg på jakt etter et tre, slike som ikke vokser opp, men ned. Jeg fant dem og håper de har klart seg gjennom vinteren. De burde egentlig snart komme med små gule dotter på kvistene sine.


Jeg har kjøpt med meg både plantejord for ompotting av inneplantene og såjord til småpottene sist uke. Da er det bare å sette igang med alle vårens prosjekter. Jeg har en del blomsterfrø som jeg har bestilt på nettet, så de er det på tide å få i jorda. Om alle spirer og jeg får til planter av de, så trenger jeg bare kjøpe noen stauder i år. Ingen til pottene og kassene på verandaen.


Jeg har gitt opp å kjøpe urter for å ha inne i potter. Men de jeg kjøpte i fjor og plantet ut, de holdt hele sommeren. Blir spennende å se om de har klart seg når snøen smelter. Om den har klart seg skal jeg kjøpe flere i år. Det er ingenting som ferske utrer når man skal lage mat.


Krokuser kommer jeg på hver vår når jeg ser de spirer rundt om hos andre, og hvert år tenker jeg at... DET skal jeg ha til våren også. Kanskje til neste år... 

5 kommentarer:

  1. Jag håller tummarna för att dina örter har klarat vintern. Visst är det extra kul att använda egna örter :D

    SvarSlett
  2. Tussilago är ett tydligt vårtecken och ett som värmer hela själen. Men jag har faktiskt inte sett en enda i år. Kanske för att jag inte kan promenera så långt.

    Ha en fortsatt fin helg! Carina

    SvarSlett
  3. Hej Lillian!
    Då jag ser de första tussilagorna, då är det vår. Har inte sett dem här ännu. Men då jag är ute och cyklar eller promenerar, tar jag mig alltid en titt i dikeskanterna.
    Ha en skön söndag /Marika

    SvarSlett
  4. Så vakre de er! De første blomstene som dukker opp om våren er bare så fine.

    SvarSlett
  5. Inte illa med tussilago som tecken på vår :) Låter också som om du ligger i startblocken för en hel del trädgårdspyssel, bara vädret tillåter.

    Ha det gott. Ulrika

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...