søndag 10. mai 2020

Bonderomantikk på høyt nivå


Fred og harmoni, et liv uten noen bekymringer annet enn om mamma'n er i nærheten så en varm melkesup er tilgjengelig inne veldig kort tid. En stor varm kropp å lene seg mot for å ta seg en liten blund, da små bein er slitne etter dagens leik med de andre lammene.


Veldig mange dyr som sover med hodet opp og ikke legger seg helt ned for virkelig å slappe av. De må liksom følge bitte litt med om det skulle skje noe gøy de ikke kan gå glipp av.


Alle er ikke like trøtte samtidig, så det er alltids noen som håper på en siste runde på jordet før det er kvelden.


Sauene er nysgjerrige på om det er noe godt å snike, som brødskalk eller nynappet gras som er grønt å fint. Jeg hadde ikke med meg noen av delene når jeg var der.


Det er ikke like enkelt å se familielikheten på alle sammen


Mens andre er det liten tvil hvem som er i slekt.


Når lammene er blitt litt større så må de ned på kne for å få seg en liten sup. De lukker fremdeles øynene og nyter hver munnfull.


Synd det ikke er lyd så en får høre smattingen.


Melk i overflod


Søya passer på så de små får spise ifred.


"Dette er sikkert godt når mamsen spiser det"


Kos å få nå?


Noen fikk aldri nok kos og blokkerte sikten mot de andre sauene. Siden lammene er små så måtte jeg sitte på huk for å få bra bilder av dem, men det er ikke så enkelt med slike linselus. Så jeg ga opp fotograferingen og gikk for kosevarianten. Da ble søya fornøyd i det minste.


Kveldsmaten serveres i lav kveldssol


Så er det en som ikke fikk lagt seg for det var noen som hadde tatt plassen hans.


Bæ, bæ lille lam er en barnesang de aller, aller fleste har et forhold til. Og den er like populær i dag som den var da den ble utbredt i Norge tidlig på 1900-tallet. Den synges fortsatt lystig blant barn både hjemme og i barnehage. Det sies at den engelske teksten "Baa Baa Black Sheep" stammer fra middelalderen, men den ble første gang publisert i 1744. Den norske versjonen bygger på den svenske utgaven "Bä, bä, vita lamm" som ble skapt av Alice Tégner (1864-1943).


1 kommentar:

  1. Vilken fin familjeidyll. Härliga foton på alla små lamm och deras mammor. Det är klart att man måste gosa lite också när tillfälle ges :D

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...